4.9.10

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ. Να λέμε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη...


naftikos.blogspot
Μας φταίνε τα καρτελ, ο ξένος δάκτυλος και όλοι οι άλλοι εκτός «από τον εαυτό μας».
Το να φταίει το ξερό μας το κεφάλι και ότι θέλουμε να έχουμε επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος λειτουργίας και κατ’ επέκταση χαμηλή ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών, είναι προφανές ότι δεν μας περνάει σαν σκέψη όσον αφορά τα αίτια της κατάληξης του Ελληνικού Νηογνώμονα.
Είμαστε η πρώτη ναυτική δύναμη στο κόσμο και θα έπρεπε να...

είχαμε έναν νηογνώμονα αναμφισβήτητου κύρους που η ποιότητα των υπηρεσιών του θα ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στην παγκόσμια αγορά.
Αντί αυτού είχαμε έναν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ, που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ήταν κρατική επιχείρηση αλλά παρόλα αυτά, ήταν μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία εξαιτίας της χαμηλής ποιότητας των υπηρεσιών που προσέφερε ποτέ δεν έχαιρε της εκτίμησης ούτε των Ελλήνων εφοπλιστών, ούτε της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Και παρεμπιπτόντως ο νομάρχης Πειραιά γιατί κόπτεται τόσο πολύ για μια ιδιωτική επιχείρηση?
Όταν η νομαρχία κάνει ελέγχους και βλέπει ότι κάποια καταστήματα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους δεν τους βάζει λουκέτο? Και καλά κάνει βέβαια.
Στην περίπτωση του Ελληνικού Νηογνώμονα θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε γιατί κόπτεται τόσο για την συνέχιση της λειτουργίας του την στιγμή που δεν πληρεί τα απαιτούμενα κριτήρια της Ε.Ε?

Δεν υπάρχουν σχόλια: