30.9.10

Παπανδρέου: «Δεν υπάρχουν μαγικές φόρμουλες»...


Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση της ΝΔ, επεσήμανε ότι η καλή πορεία της Ελλάδας αρχίζει και αναγνωρίζεται διεθνώς και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εξεταστικής για την οικονομία και πριν από το 2011 για υποθέσεις και πριν από το 2004.
Εξεταστική για την οικονομία, ενδεχομένως και...
πριν από το 2011, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους. Γνωστοποίησε μάλιστα πως θα εξεταστούν και υποθέσεις πριν από το 2004, όπως η υπόθεση της Goldman Sacks.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι έχουμε καλή πορεία, που αναγνωρίζεται διεθνώς, τόνισε ότι παρά τις διαμαρτυρίες και τον πόνο αναδύεται μια διαφορετική Ελλάδα και υπογράμμισε ότι «ξέρουμε πως τα μέτρα ήταν προσωρινής χρήσης για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και τώρα περνάμε στην προώθηση της ανάπτυξης και στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές».

«Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας, ό,τι είχαμε πει το κάναμε», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση.

Υποκριτική η ΝΔ

Αναφορικά με τη θέση που εξέφρασε ο αρχηγός της ΝΔ περί μηδενισμού του ελλείμματος μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ας μας έδινε τη φόρμουλά του και ας κατέθετε τις προτάσεις του πριν από έξι μήνες, να λύναμε τα προβλήματά μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η ΝΔ κινείται υποκριτικά και ότι έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η πρόταση αυτή για μηδενισμό του ελλείμματος έβλαψε τον ίδιο τον κ. Σαμαρά και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση που να έχει μαγικές φόρμουλες και να μην τις εφαρμόζει».

Τελευταία περαίωση

«Έχει δίκιο να φωνάζει κανείς για την περαίωση, για εμάς είναι η τελευταία φορά, το νέο φορολογικό σύστημα βάζει τέλος», ανέφερε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων, για το νομοσχέδιο της περαίωσης.

Συντεχνιακά συμφέροντα πίσω από τις κινητοποιήσεις

«Θέλουμε να τελειώσει αυτή η υπόθεση με τον καλύτερο και τον πιο ήπιο τρόπο. Όμως το κράτος πρέπει να λειτουργεί», τόνισε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων.

Ερωτηθείς δε σχετικά απέδωσε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συντεχνιακά συμφέροντα.

Τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα προχωρήσουν και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός είναι να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση των νέων στα επαγγέλματα.

Βατοπέδι: Τεράστια ζημιά για το Δημόσιο

Αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Επιτροπή της Βουλής έχει αποδείξει την τεράστια ζημία που έχει υποστεί το δημόσιο και υπογράμμισε ότι η ΝΔ και ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής φάσκουν και αντιφάσκουν.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: