29.9.10

Ριάλιτι «παραφωνία» σε πλήρες πρόγραμμα...

Διαθέτει, όπως όλα δείχνουν, πιο πλήρες πρόγραμμα από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά δυστυχώς δεν απέφυγε τον πειρασμό του ριάλιτι, και μάλιστα το διαφημίζει με...

...ειλικρίνεια: «Παίξτε με τις ζωές των άλλων». Ο λόγος για το ΜΕΓΚΑ που παρουσίασε χθες το πρόγραμμά του με μεγάλη «παραφωνία» στο προφίλ που εμφανίζει το ριαλιτοπαίχνιδο «U ΜΑΝ», που θα μεταδίδεται όχι μόνο από το κανάλι αλλά και σε Διαδίκτυο και κινητά τηλέφωνα.

Μ' ένα σχεδόν ωριαίο καλοφτιαγμένο βίντεο, με προσεγμένο μοντάζ κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά του και έξυπνο δέσιμο μουσικής, λόγου και εικόνας τα στέλεχη του ΜΕΓΚΑ παρουσίασαν το «παζλ» του προγράμματός τους για τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Το βίντεο έκανε, όπως λέμε, «κοιλιά» κυρίως στο μέρος στο οποίο περιλαμβάνονταν οι σαπουνόπερες του καναλιού «Μυστικά της Εδέμ», «Η ζωή της άλλης», «Πάτυ». Ενα από τα δυνατά στοιχεία του νέου προγράμματος του καναλιού είναι ότι, παρά τις περικοπές στο μπάτζετ, διατηρείται αναλλοίωτος ο ενημερωτικός του τομέας, όχι μόνο στα δελτία ειδήσεων, αλλά και στις εκπομπές του, με: «Ανατροπή», «Ερευνα», «Πρωταγωνιστές», «Εμπόλεμη ζώνη», «Κοινωνία ώρα ΜΕΓΚΑ» και «ΜΕΓΚΑ Σαββατοκύριακο».

«Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς», τονίζει στο καθιερωμένο σημείωμά του ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Παναγιωτόπουλος, «αισθάνομαι ότι έχουμε διπλή οφειλή: να διαφυλάξουμε το αγαθό της ενημέρωσης που προσφέρουμε στους πολίτες, αλλά και τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας. Χωρίς εκπτώσεις στην αλήθεια, χωρίς καλλωπισμό της σκληρής πραγματικότητας αλλά και χωρίς δραματοποίηση των γεγονότων...». Αναλλοίωτη παραμένει και η «αθλητική» ομάδα του καναλιού παρουσιάζοντας κάθε Τρίτη αναμετρήσεις από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου μέχρι και το 2014.

Ο διευθυντής προγράμματος του ΜΕΓΚΑ, Πέτρος Μπούτος, στο δικό του σημείωμα επισημαίνει: «Το ΜΕΓΚΑ βάζει τρία μεγάλα στοιχήματα... Εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με νέου τύπου ψυχαγωγικές εκπομπές, επιχειρεί ανανέωση σε πρόσωπα (...) και επιμένει στην παραγωγή ποιοτικών ελληνικών σειρών». Συνολικά το κανάλι διαθέτει επτά σίριαλ και μία ελληνική σειρά animation, το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Από τις σειρές βέβαια ξεχωρίζει «Το νησί» από το βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου που είναι και το μεγάλο στοίχημα του ΜΕΓΚΑ. Θα συνεχιστεί η «Πολυκατοικία», ετοιμάζονται νέα επεισόδια του «Πενήντα πενήντα», ενώ θα μεταδοθούν και οι σειρές: «Η γενιά των 592 ευρώ» και «Κούκλες».

Κατά τα λοιπά, Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά αναλαμβάνουν από τον Οκτώβριο το νέο «Πρωινό mou» στο ΜΕΓΚΑ, ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει το «Just the two of us», ο Γρηγόρης Αρναούτογλου το «Money Drop», η Ευγενία Μανωλίδου το «Master Chef», ενώ θα μεταδοθούν εκπομπές κηπουρικής, μαγειρικής κ.ά.
ΣΩ.ΜΑ.-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: