30.9.10

Συνάντηση μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης...


Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο γι «συντεχνιακά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υπόθεση των φορτηγών», ενώ ο ...
υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων «πολιτικά υποκινούμενες» και κάλεσε το ΚΚΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναλογιστεί τι κάνει αυτή τη στιγμή σε βάρος της χώρας, λέγοντας ότι «οι τελευταίες κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε αθώες ούτε τυχαίες».

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε συνολικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «χαϊδεύουν τα αυτιά των απεργών, την ώρα που η χώρα περνά μία δύσκολη περίοδο και η κυβέρνηση πράττει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει τη νομιμότητα».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους μεταφορείς εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ζητώντας της «να εγκαταλείψει την ακραία αδιαλλαξία».

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της, πυροδοτεί ακραίες κοινωνικές εντάσεις. Προσπαθεί να δημιουργήσει, μέσα στην ελληνική κοινωνία, μικρούς εμφυλίους πολέμους, βάζοντας τη μια επαγγελματική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους αυτοκινητιστές «να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, να μην πέσουν στην παγίδα που τους έχουν στήσει οι κυβερνητικές επιλογές».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «ναρκοθέτηση στη Δημοκρατία».

Από τη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, η οποία – όπως είπε- «συνεχίζει να διαβουλεύεται με τους μεταφορείς, σε μια στιγμή που χρειάζονται ουσιαστικές αποφάσεις».

Η επίμαχη τροπολογία που αυστηροποιεί τις ποινές για όσους ιδιοκτήτες φορτηγών δεν πειθαρχούν στην επίταξη υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 53 ψήφους υπέρ έναντι 46 κατά, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: