30.9.10

Απαγόρευση εξόδου για μέλη του "κυκλώματος των ακινήτων"...


Διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών για πέντε πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο μεγάλο «κύκλωμα των ακινήτων».
Με εισαγγελική εντολή εκδόθηκαν διατάξεις που απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό που του αποδίδεται ρόλος "εγκεφάλου" του κυκλώματος, καθώς...
και σε τέσσερα πρόσωπα που φαίνεται να ανήκαν στην ηγετική ομάδα.

Σε βάρος του 53χρονου πολιτικού μηχανικού ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, ύστερα από έρευνα που διενεργούνταν εναντίον του για άλλη υπόθεση από αυτήν του κυκλώματος.

Έτσι κατέστη εφικτή η έκδοση διάταξης για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κάτι που ήθελε η Εισαγγελία ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό μέχρι να ασκηθούν ποινικές διώξεις για την υπό διερεύνηση υπόθεση των ακινήτων. Για τα άλλα τέσσερα πρόσωπα η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες και επιβλήθηκε η εντός των συνόρων παραμονή τους.

Στο στόχαστρο των Εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει πέντε πρόσωπα που από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ιδιαιτέρως μεγάλη δραστηριοποίησή τους στο κύκλωμα και φαίνεται να ανήκουν στον στενό πυρήνα της πολυπληθούς οργάνωσης.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τρεις αστυνομικούς και έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους οι Εισαγγελείς θα αναμένουν τα αποτελέσματα των άρσεων τραπεζικών απορρήτων και τηλεφώνων ώστε να καταλήξουν για τον βαθμό της ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Η αξιολόγηση των συλλεχθέντων στοιχείων οδηγεί επίσης και στην ανάγκη λεπτομερούς ελέγχου για τον ρόλο τριών δικαστών, δύο εν ενεργεία και ενός πρώην, καθώς έχει εντοπιστεί συχνή αναφορά των ονομάτων τους σε συνομιλίες συγκεκριμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: