29.9.10

Σε ειδική ομάδα εισαγγελέων η διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο...


Ειδικό τμήμα για οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με το Δημόσιο συγκροτήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αποτελούμενο από έξι εισαγγελείς, στο οποίο έχουν ήδη ανατεθεί γνωστές υποθέσεις διαφθοράς προς ποινική διερεύνηση, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη.
Αντικείμενο διερεύνησης της ομάδας των εισαγγελέων θα αποτελούν όλες...
οι υποθέσεις διαφθοράς στον Δημόσιο Τομέα, όπως φορολογικές παραβάσεις, καταγγελλόμενες συμβάσεις του Δημοσίου, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων και άλλα, με στόχο την εξειδίκευση της ποινικής έρευνας και την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης..

Ήδη στη νέα ομάδα έχουν ανατεθεί προς ποινική διερεύνηση γνωστές υποθέσεις -δικογραφίες που ήδη είχαν σχηματιστεί από την Εισαγγελία- μεταξύ των οποίων αυτή φορολογικών παραβάσεων πρώην υπουργού, δάνειου τράπεζας προς τη Μονή Βατοπεδίου, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγελίες για χρηματισμούς και ύποπτα «τυχερά» δελτία στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν ανά δύο κάθε υπόθεση ενώ μία φορά κάθε εβδομάδα η ομάδα, παρουσία και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Ράικου, θα συσκέπτεται ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα πεπραγμένα και τις επόμενες κινήσεις τους.

Προβλέπεται επίσης και πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κινήσεων που θα γίνονται σε κάθε υπόθεση, όπως καταθέσεις μαρτύρων, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εντολές άρσεων απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών.

*Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας όρισε αρμόδιους εισαγγελείς στα Τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας, που αντικείμενο του είναι οι διενέξεις μεταξύ συζύγων και Περιβάλλοντος και Πολιτιστικών Αγαθών, που θα ασχολείται με υποθέσεις αρχαιοτήτων, καταπατήσεων, ΧΥΤΑ και καταλήψεων κτιρίων.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: