30.9.10

Κλείνει προσωρινά το εστιατόριου του μουσείου Ακροπόλεως


Προεκλογική περίοδο διανύουμε, να μην το πάρει και αυτό κάποιος ιδιώτης;...
Λουκέτο μπαίνει από σήμερα στο δημοφιλές εστιατόριο – καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης με την θέα που έκοβε την ανάσα, το φιλικό προσωπικό και το γρήγορο service, αλλά και τα πιάτα για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της γεύσης.
Το στέκι - must για τους περισσότερους τουρίστες που επισκέπτονταν το κέντρο της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από...


τη δαγκάνα των περικοπών και των συγχωνεύσεων που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο τομέα, ενώ ήδη δημοσιεύθηκε προκήρυξη διαγωνισμού για την «παραχώρηση των υπηρεσιών λειτουργίας του εστιατορίου του Μουσείου Ακρόπολης».
Το εστιατόριο ανήκε στο δημόσιο, ενώ τη διαχείρισή του είχε Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ) του υπουργείου Πολιτισμού και παρά την αποδοτική λειτουργία του, το στέκι της αφρόκρεμας των Αθηνών, μπλέχτηκε στα γρανάζια των δυσάρεστων ανακατατάξεων που συντελούνται στο δημόσιο.
Ο οργανισμός απασχολούσε συμβασιούχους, οι συμβάσεις των...
οποίων λήγουν στις 30/9 και δεν πρόκειται να ανανεωθούν, ενώ ο οργανισμός τελεί ήδη υπό εκκαθάριση.
Μέχρι την ημέρα λήξης του διαγωνισμού στις 20/10/10, το εστιατόριο θα λειτουργεί υπό προσωρινό ανάδοχο, μια γνωστή εταιρεία catering.
Ωστόσο, από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στη φωτεινή εξαίρεση του δημόσιου τομέα, τονίζουν ότι παραμένουν σε πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις, αφού ο νόμος Πάγκαλου προέβλεπε μόνο κατάργηση του Δ.Σ. του ΟΠΕΠ και όχι συνολικά του Οργανισμού.
Έντονη είναι μάλιστα η φημολογία για το γεγονός ότι ο νέος ανάδοχος θα είναι ιδιωτική εταιρεία. Πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό που προκηρύσσεται για τον χώρο - ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο, ο διαγωνισμός αυτή τη φορά θα συμφέρει περισσότερο τον ανάδοχο, ενώ και το μουσείο θα λαμβάνει ποσοστά επί των κερδών του αναψυκτηρίου – εστιατορίου. «Δεν θα μας κάνει εντύπωση και αν ο καφές από 2,5 ευρώ, φτάσει τα 6 ευρώ. Η ανάδοχη εταιρία δεν θα βγαίνει αλλιώς», συμφωνούν οι πρώην εργαζόμενο
www.enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: