8.9.10

Ρωτήστε τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Έκρυβε την πίκρα της...
Επιστροφή από σήμερα στα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα, με συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (πλην των Εξεταστικών), προγραμματίζει η κυρία Κατερίνα Μπατζελή μετά την απομάκρυνσή της από τον θώκο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα η κυρία Μπατζελή δεν είχε ως τώρα κοινοβουλευτική δραστηριότητα, καθώς είναι πρωτοεκλεγείσα βουλευτής που έγινε αμέσως υπουργός και τώρα είναι ευκαιρία να την αποκτήσει. Οσο για τους λόγους της απομάκρυνσής της από το Υπουργικό Συμβούλιο, η ίδια δηλώνει άγνοια και αναφέρει ότι στους 11 μήνες που ήταν υπουργός είχε στενή συνεργασία με όλους τους συναδέλφους τους: «Εγώ μιλούσα ως τώρα κατευθείαν με τον Πρωθυπουργό» λέει, ενώ αποφεύγει να αναφέρει αν ο κ. Γ.Παπανδρέου της τηλεφώνησε για να την πληροφορήσει ότι δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς για συμμετοχή της στο νέο κυβερνητικό σχήμα ή να την ευχαριστήσει για το έργο της.

Οσα στελέχη του ΠαΣοΚ γνωρίζουν από κοντά την κυρία Μπατζελή, εύκολα αντιλαμβάνονται ότι η τέως υπουργός είναι στενοχωρημένη για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο. Παρ΄ ότι επιχειρεί να κρύψει τη στενοχώρια της και ίσως την απογοήτευσή της για τη μη συμμετοχή της στην κυβέρνηση, λέγοντας συνεχώς ότι «όλα βαίνουν καλά», δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει πώς και γιατί απομακρύνθηκε. «Δεν ξέρω. Τι να σας πω.Ρωτήστε τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού» έλεγε χθες, λίγη ώρα μετά την παράδοση του υπουργείου της και επέμενε ότι ως τώρα είχε απευθείας συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου. Ούτε καν θέλησε να αποκαλύψει αν ο Πρωθυπουργός της τηλεφώνησε για να της ανακοινώσει ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. «Ο,τι έκανε ο Πρωθυπουργός για τους άλλους που δεν μπήκαν στην κυβέρνηση,έτσι έκανε και για μένα» αναφέρει στερεότυπα. Ποιοι όμως άλλοι έφυγαν από την κυβέρνηση; Κανείς. Μόνον αυτή. Το μόνο που επιβεβαιώνει είναι τα δεκάδες τηλεφωνήματα που της έγιναν από συναδέλφους της υπουργούς, από νέους υφυπουργούς και υπουργούς αναπληρωτές, αλλά και από τον κομματικό μηχανισμό. Ποιοι είναι όμως αυτοί που της συμπαραστάθηκαν, δεν τους αποκαλύπτει.

Ηταν προσεκτική και δεν άφησε καμία αιχμή για κανέναν κατά την παράδοση του υπουργείου της στον διάδοχό της κ. Κ. Σκανδαλίδη: «Μας ενημέρωσε για όλα τα θέματα με προθυμία.Μας επεσήμανε πού να προσέξουμε,κυρίως τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις επιδοτήσεις αγροτών, και μας ευχήθηκε “καλή επιτυχία”.Τίποτε άλλο» είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργάτες του.

Η κυρία Μπατζελή συγκέντρωσε σε τέσσερις κούτες τα προσωπικά της αντικείμενα, αποχαιρέτησε τους συνεργάτες της και αποχώρησε με το βουλευτικό της αυτοκίνητο από την πλατεία Βάθης. Οι συνεργάτες αναφέρουν ότι γνώριζε από την περασμένη εβδομάδα το τι επρόκειτο να συμβεί, όταν δηλαδή είπε «όχι» στην πρωθυπουργική πρόταση να είναι υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας. Ωστόσο είπε «όχι» επικαλούμενη, όπως σήμερα αποκαλύπτεται, την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής αλλά και των βουλευτών της περιφέρειας που πρότειναν ως υποψήφιο τον κ. Κλ. Περγαντά. Εκείνο όμως που δεν μπορεί να εξηγήσει είναι ότι και άλλοι είπαν «όχι» στις πρωθυπουργικές προτάσεις αλλά παρέμειναν στην κυβέρνηση.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: