4.9.10

Γράψε σβήσε μέχρι την τελευταία στιγμή...


Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται -μεταξύ άλλων- σύσκεψη των Γραμματέων Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σ. Ξυνίδη. Την Κυριακή (11.00) αναμένεται να...
ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε το Σάββατο στις παράλληλες συνεδριάσεις των πέντε θεματικών εργαστηρίων (Παιδεία και Μεταρρυθμίσεις, Κοινωνικό Δίχτυ Προστασίας, Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αναβάθμιση του ΕΣΥ, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση/Συμμετοχή στην Αλλαγή), στα οποία μίλησαν -μεταξύ άλλων – οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί, ενώ συντόνισαν οι αρμόδιοι Γραμματείς Τομέων του ΠΑΣΟΚ.

Εντός της ημέρας (Σάββατο) ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλ. Μόσιαλος, ο πρόεδρος του ΙΝΕΠ Αλέξης Κόκκος και οι συντονιστές των Εργαστηρίων θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα από των θεματικών συνεδριάσεων.

Συνεχείς ζυμώσεις

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου με τους συνεργάτες του καταρτίζουν τη λίστα των υποψηφίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επιμένει στην άρνησή της να είναι υποψήφια στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και απειλεί με παραίτηση. Για τη συγκεκριμένη περιφέρεια φαίνεται πως η επιλογή είναι ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς.

Αλλά και ο υφυπουργός Yποδομών Γιάννης Μαγκριώτης εμμένει στην άρνηση να είναι υποψήφιος και τώρα ακούγεται το όνομα της Χρύσας Αράπογλου.

Στην περιφέρεια Αττικής, κερδίζει πόντους ο Γιάννης Σγουρός, αλλά συζητείται και το όνομα της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Στη Θεσσαλία, «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου νομάρχη Φώτη Χατζημιχάλη αν και ακούγεται και το όνομα της Ροδούλας Ζήση.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας φέρεται ως ο επικρατέστερος για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στην Πελοπόννησο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο Πέτρος Τατούλης, ενώ συζητείται και το όνομα του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων το απόλυτο φαβορί είναι η Άντζελα Γκερέκου, όμως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις λόγω της φορολογικής εκκρεμότητας του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου.

Στην Ήπειρο υποψήφιος θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Αργύρης.

Στη Δυτική Μακεδονία, μετά την άρνηση του Πάρη Κουκουλόπουλου, υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης.

Στην Ανατολική - Μακεδονία Θράκη έκλεισε ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στο Βόρειο Αιγαίο πρώτη επιλογή παραμένει η Ελπίδα Τσουρή, ενώ στο Νότιο Αιγαίο κατεβαίνει ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης και στην Κρήτη ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης.

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μίχας και ο Γιαννης Μπουτάρης φέρονται να έχουν «κλειδώσει» για τα ψηφοδέλτια των δήμων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: