4.9.10

Υλικές ζημιές από ισχυρό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία...


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (4:35 τοπική ώρα) στην Νέα Ζηλανδία, 30 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη Κράιστσερτς.
Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι με βάση το ιστορικό των
σεισμών και των τσουνάμι στην περιοχή, εκτιμά το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό. Σημειώθηκαν...

ακόμη αρκετοί μεγάλοι μετασεισμοί.

Οι Αρχές πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί για τυχόν προβλήματα. Πάντως, δεν έχουν αναφερθεί νεκροί και δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, αν και οι Αρχές σημειώνουν ότι κάποιοι μετέβησαν σε νοσοκομεία για ελαφρές περιπτώσεις.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν μεγάλες υλικές ζημιές σε κατοικίες, καταστήματα και σε σταθμευμένα οχήματα στο κέντρο της πόλης αλλά και μεμονωμένα περιστατικά λεηλασίας σε κατεστραμμένα καταστήματα.

Στο Κράιστσερτς σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και έσπασαν παροχές νερού ενώ έπεσε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Πολλοί για το φόβο ενός τσουνάμι έφυγαν μακριά από τις παραθαλάσσιες περιοχές, άλλοι πανικόβλητοι από τον νυχτερινό σεισμό βγήκαν στους δρόμους.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο στο νότιο Νησί έκλεισε προσωρινά μέχρι να ελεγχθεί για την ασφάλειά του.

Σημειώνουν ακόμη τα μέσα ενημέρωσης ότι ο σεισμός είναι από τους μεγαλύτερους στην ιστορία της χώρας και έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Η πόλη Κράιστσερτς βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου Νησιού και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας με πληθυσμό 400.000 κατοίκων.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: