1.10.19

Ο Όρμπαν και ο Σαλβίνι είναι εδώ...

Είναι εύκολο παιχνίδι ο ακροδεξιός λαϊκισμός. Επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχαμε άφθονο εκ μέρους της Ν.Δ. Γιατί ήταν τζάμπα. Η Ν.Δ. ήταν ελεύθερη να υιοθετεί κάθε αντιπροσφυγική κίνηση ανά την Ελλάδα και να...
δηλώνει ότι μόλις κερδίσει τις εκλογές θα βάλει όλον αυτό τον κόσμο σε σύρμα. Ή θα τον στείλει στην Τουρκία. Αυτό γίνεται τώρα κυβερνητική πολιτική τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι που ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Ο πρώτος κίνδυνος είναι να εκτεθεί η Ελλάδα ως χώρα που δεν αντιμετωπίζει με ανθρωπιστικούς όρους το προσφυγικό και να στερηθεί ακόμα και την ελάχιστη ευρωπαϊκή βοήθεια, καθώς και τις συμμαχίες που με κόπο η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση του προβλήματος και ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία διαχείρισης.

Ο δεύτερος θα ήταν να μετατραπεί το προσφυγικό σε διμερές θέμα Ελλάδας - Τουρκίας, με την Ευρώπη να κρατάει την ουρά της απέξω. Και αυτό θα ήταν ό,τι πιο ολέθριο μπορεί να συμβεί. Γι’ αυτό οι διάφοροι έξυπνοι ακροδεξιοί του κυβερνώντος κόμματος, που πολιτεύονται πουλώντας μίσος, υποχρεώθηκαν άρον - άρον να μαζέψουν τις αναρτήσεις τους. Αλλά η ακροδεξιά ηλιθιότητα είναι πάντα εδώ, ικανή να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η Ν.Δ. παραιτείται από τις απαιτήσεις του προσφυγικού μπροστά στην ανάγκη να διατηρήσει τα ακροδεξιά της ερείσματα, που τόσο τη βοήθησαν προεκλογικά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα την πληρώσουν αθώοι άνθρωποι...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: