30.10.19

«Πιστός» ο Λαγός σε Πατέλη - Μιχαλολιάκο...


Επιτέθηκε στο δικαστήριο...

Πλήρη κάλυψη στον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο και στον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη πρόσφερε, κατά τη σημερινή απολογία του ο περιφερειάρχης Πειραιά Γ. Λαγός και εξαπέλυσε επίθεση στο...
δικαστήριο λέγοντας «ντροπιάσατε τη διαδικασία κι αν δεν βρέθηκε κανένας να σας το πει, θα σας το πω εγώ που δεν φοβάμαι τίποτα».

«Οι πράξεις που μου αποδίδονται είναι ομιλίες, τηλέφωνα και μηνύματα, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και λίγο αργότερα εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στους δικαστές του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λέγοντας μεταξύ άλλων: «Με ρωτάτε για φωτογραφίες και βίντεο, ντροπιάσατε τη διαδικασία κι αν δεν βρέθηκε κανένας να σας το πει, θα σας το πω εγώ που δεν φοβάμαι τίποτα. Και μόνο που μετά από τόσα χρόνια συζητάμε για φωτογραφίες, δείχνει ότι είναι έωλο το κατηγορητήριο, σας το είπα όσο πιο κομψά μπορούσα και κάθεστε τόση ώρα και με ρωτάτε... Δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε κατάματα τα στοιχεία, δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε, δεν έπρεπε να είχε ξεκινήσει καν αυτή η δίκη».

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά την εκλογική αποτυχία του Ιουλίου, είναι ο μόνος που απολογήθηκε έχοντας βουλευτική ασυλία. Φρόντισε, πάντως, να καλύψει τον Αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο και τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη. Για τον μεν Μιχαλολιάκο, αν και παραδέχτηκε ότι μίλησαν λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι αυτό αφορούσε τον προγραμματισμό της επόμενης μέρας και ότι εκείνος δεν τον ενημέρωσε για όσα είχε μάθει από τον Πατέλη. Για τον δε Πατέλη, είπε ότι του έχει εμπιστοσύνη ότι λέει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο σπίτι του και δεν γνώριζε τίποτα. Ετσι, ο Λαγός απέδωσε τη δολοφονία του Παύλου μόνο στον Ρουπακιά, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «περαστικό» από τη Χρυσή Αυγή και είπε ότι «τον είχα δει πέντε-έξι φορές στα γραφεία, όπως άλλους διακόσιους. Αν τον έβλεπα στον δρόμο, πριν τη δολοφονία, δεν θα τον γνώριζα, αλλά τον είχα δει, τον ήξερα».

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι ο Γιώργος Πατέλης παρέμεινε στη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία και δεν διαγράφηκε από την οργάνωση (όπως είχε καταθέσει απολογούμενος ο Ηλ. Παναγιώταρος) και είπε ότι η παραμονή του πυρηνάρχη της Νίκαιας έγινε με απόφαση του πολιτικού συμβουλίου.

Αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή έχει στρατιωτική οργάνωση και σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα από τον Πυρήνα της Νίκαιας να εξασκούνται στη σκοποβολή φορώντας στρατιωτική ενδυμασία, απάντησε «Πιστεύω ότι κάνανε εκδρομή», προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες -για την οποία ο Ν. Μίχος στην απολογία του είπε ότι ο Γ. Λαγός ήταν ενήμερος ότι έγινε από χρυσαυγίτες- είπε ότι δεν συζήτησε ποτέ με τον Ν. Μίχο, τον οποίο κατηγόρησε ότι «γονάτισε». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το επίτευγμα της ελληνικής δικαιοσύνης ήταν να κάνει πολλούς ανθρώπους να γονατίσουνε, όπως ο Μίχος. Ήταν διατεθειμένοι να πουν οτιδήποτε προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι». Η έδρα, βέβαια, του θύμισε ότι μία μέρα πριν από την επίθεση ο ίδιος σε ομιλία του στο Πέραμα έλεγε ότι από δω και πέρα οι Αιγύπτιοι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή και χαρακτήρισε «περίεργη» τη χρονική συγκυρία.

Τα γέλια του ακροατηρίου προκάλεσε και η αναφορά του κατηγορούμενου ότι έγινε «ιδεολογική μάχη» στο Πέραμα στην επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Απέφυγε, παράλληλα, να υποδείξει ποιος ήταν ο επικεφαλής των χρυσαυγιτών και δεν σχολίασε τα μηνύματά του πριν και μετά την επίθεση (όπως «θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα»), ισχυριζόμενος ότι είναι απομονωμένα μηνύματα και δεν υπάρχει ολόκληρη η συνομιλία. «Δεν θα στενοχωριόμουν κιόλας αν την ώρα που οι χρυσαυγίτες αμύνονταν, οι του ΚΚΕ έτρωγαν πέντε χαστούκια», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας του.

Ο περιφερειάρχης Πειραιά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία της οργάνωσης λέγοντας: «Θα απαντήσω μόνο αν λεχθεί στο δικαστήριό σας ότι διωκόμαστε για πολιτικές απόψεις».

Όσο για το όπλο για το οποίο δεν κατείχε νόμιμη άδεια, είπε ότι το αγόρασε «από έναν άγνωστο» και χαρακτήρισε «λάθος» ότι δεν είχε άδεια...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: