31.10.19

17 «Καραμανλικοί» στηρίζουν Παυλόπουλο...


Την πρώτη γεύση από την ύπαρξη της ισχυρής και άκρως «καραμανλικής» ομάδας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, την λάβαμε όταν έξι βουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον επίσης «καραμανλικό» Παπαγγελόπουλο.

Το ίδιο...
συμβαίνει και με την ψήφιση για την εκλογή του νέου προέδρου, όπου εκεί ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός φάνηκε να στηρίζει τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν το προηγούμενο Σάββατο στην πρώτη δημόσια ομιλία του, μίλησε για την πολύτιμη προσφορά του, στον τόπο και ειδικά σε δύσκολες εθνικά κρίσιμες περιστάσεις.

Με την κίνηση αυτή ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ένα μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου σε περίπτωση που δεν επιλέξει να στηρίξει τον Παυλόπουλο για δεύτερη θητεία στο προεδρικό Μέγαρο.


Η λογική των «καραμανλικών» βουλευτών σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους: «Όταν έχεις έναν επιτυχημένο πρόεδρο από την παράταξη σου, τον οποίο στηρίζει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι δυνατόν να τον αλλάξεις».
Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου ήδη βρίσκεται σε μία φάση επαναπροσδιορισμού καθώς από την μία δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει γενικευμένη «ανταρσία» των «καραμανλικών», όμως από την άλλη οι αριθμοί είναι απόλυτοι και από ότι φαίνεται η ομάδα αυτή αριθμεί πάνω από δέκα βουλευτές.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε κατάσταση γενικευμένης ανταρσίας, ο αριθμός των «καραμανλικών» βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ξεπερνάει τους 10, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση γενικευμένης «ανταρσίας» η ΝΔ δεν έχει ούτε τους 151 που απαιτούνται, πλέον, για την εκλογή προέδρου, από τα περί τον Κ.Μητσοτάκη στελέχη, θεωρείται μονόδρομος η συμμαχία με το ΚΙΝΑΛ που διαθέτει 22 βουλευτές. Έτσι, εξηγείται από έμπειρους πολιτικούς αναλυτές και το φλερτ του πρωθυπουργού προς την Φώφη Γεννηματά στην πρόσφατη συνάντησή για την ψήφο των ομογενών.



Δίκοπο μαχαίρι είναι η ψηφοφορία για τον Κυριάκο, γιατί δεν μπορεί στη φανερή ψηφοφορία να επιβάλλει κομματική πειθαρχία, καθώς στην αντίστοιχη περίπτωση το 2015 ο ίδιος δεν προσήλθε στη συνεδρίαση, καθώς όπως είχε δηλώσει δεν ήθελε να καταψηφίσει τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η «καραμανλική» φρουρά
Όπως προαναφέραμε υπάρχουν 17 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι υπουργοί, άκρως «καραμανλικοί», οι οποίοι είναι και οι πιο «επίφοβοι», ενόψει της ψηφοφορίας για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρώτος πρώτος στη λίστα ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα ((σ.σ. είναι δύσκολη η θέση του, καθώς είναι υπουργός της κυβέρνησης)



Γιώργος Κουμουτσάκος (σ.σ. είναι δύσκολη η θέση του, καθώς είναι υπουργός της κυβέρνησης)

Mαριέττα Γιαννάκου
Όλγα Κεφαλογιάννη
Νικήτας Κακλαμάνης
Θοδωρής Ρουσόπουλος
Γιώργος Βλάχος
Γιάννης Ανδριανός
Γιώργος Στύλιος
Ανδρέας Κουτσούμπας
Κώστας Γκιουλέκας
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Κώστας Σκρέκας
Γιάννης Μπούγας
Σάββας Αναστασιάδης
Σταύρος Καλογιάννης


piperata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: