31.10.19

Novartis: Αλλαγή στάσης Μπούγα...

...για τον αποκλεισμό Πολάκη-Τζανακόπουλου...

Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο στο θέμα της εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis προχώρησε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοβουλευτικές πηγές, ο...
πρόεδρός της Γιάννης Μπούγας, κατά τη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Μπούγας έκανε λόγο για δυσερμήνευτες νομικές, αλλά και σοβαρές πολιτικές διαστάσεις, ενώ φέρεται να εκτίμησε πως ορθά ελέχθη πως η διάταξη του άρθρου 14 κάνει λόγο για μάρτυρα που όντως έχει ήδη εξεταστεί και όχι πριν. Άρα η εξαίρεση των Πολάκη - Τζανακόπουλου δεν ευσταθεί. Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής διευκρίνισε τότε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής όμως ο κ. Μπούγας τροποποίησε τη θέση του, επιμένοντας στην εξαίρεση των δύο βουλευτών.

Αλέξης Χαρίτσης: η Ν.Δ. έπεσε στην παγίδα που έστησε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για “θεσμική εκτροπή από την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis. “Φέρει ακέραια ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης για αυτή τη μεθόδευση. Προσπαθεί να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους”, τόνισε, και συμπλήρωσε: “Έχουμε μια πλειοψηφία που επιχειρεί να χειραγωγήσει την μειοψηφία, και δυστυχώς μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς”.

“Ο Αλ. Τσίπρας με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με τον θεσμικό του ρόλο ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τεκμηριώνει γιατί δεν νομιμοποιείται να εξαιρεί -και μάλιστα εκ των υστέρων- μέλη της η επιτροπή. Αυτό συνιστά αρμοδιότητα της εκάστοτε Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εξάλλου, όταν το θέμα είχε τεθεί στην Ολομέλεια δεν είχαν τεθεί ενστάσεις για τη σύνθεση της επιτροπής. Καλούμε τον πρόεδρο της βουλής να λάβει πρωτοβουλίες και να λειτουργήσει βάσει του θεσμικού του ρόλου, ώστε να βρεθεί λύση και να αφεθεί η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. Σημαντική χαρακτήρισε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την διαφοροποίηση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη από αυτή τη συμπόρευση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

“Οι  Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη με τις υποθέσεις σκανδάλων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και έπληξαν τους δημοκρατικούς θεσμούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη  για επικοινωνιακούς χειρισμούς στο θέμα της ασφάλειας: “Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ακούγαμε από τη ΝΔ μια γενικόλογη ρητορεία περί ασφάλειας, και αυτό που βιώνουμε τελικά είναι μια σειρά από πολύ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που οδηγούν τους πολίτες να μην νιώθουν ασφαλείς. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα”.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πέσει στην παγίδα την οποία προσπάθησε να στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά”, σημείωσε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: