31.10.19

Στο τέλος τα γιούχα στον μαέστρο!...



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί, με τη βοήθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του και τη συνδρομή των δεκάδων δικτύων ενημέρωσης που ελέγχει η Δεξιά, να λύσει ένα πρόβλημα που...
είναι σύνθετο, απαιτεί δεξιότητες υψηλού επιπέδου και έχουν αποτύχει να το αντιμετωπίσουν ηγετικές προσωπικότητες με περισσότερα προσόντα από τον σημερινό πρωθυπουργό. Θέλει να είναι παντοδύναμος και ταυτοχρόνως να βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Αφού υπό το κράτος της ανασφάλειας που τον διακρίνει μάζεψε σχεδόν τα πάντα -από την ΕΥΠ μέχρι το ΑΠΕ-ΜΠΕ-, αφού τοποθέτησε σε θέσεις-κλειδιά πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του (συγγενείς όλων των βαθμών και ανθρώπους που χρωστάνε την πολιτική ύπαρξή τους στην οικογένεια), αφού διόρισε τοποτηρητές δίπλα σε υπουργούς για να ξέρει τι παίζεται ανά πάσα στιγμή στην περιοχή ευθύνης τους, επιχειρεί να στήσει ένα τείχος προστασίας για να μην τον ακουμπάνε οι ανοησίες, τα λάθη και οι παραλείψεις των υφισταμένων του.

Από μια άποψη είναι μια λογική απόφαση. Πρωθυπουργός είναι, το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό και όπως όλοι οι προκάτοχοί του, έτσι κι αυτός προσπαθεί να δημιουργήσει εκείνο το πλαίσιο που θα του επιτρέπει να πιστώνεται τα θετικά και να μη χρεώνεται τα αρνητικά. Οποτε συμβαίνει ή νομίζει πως συμβαίνει κάτι καλό για την κυβέρνησή του, βγαίνει μπροστά για να εισπράξει τα μπράβο των φιλικών του μέσων ενημέρωσης, τα οποία με εκπληκτική συνέπεια και φυσικά με το αζημίωτο οργανώνουν γύρους θριάμβου για τον λαοπρόβλητο, συναινετικό και υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων εκλεκτό τους.

Όποτε γίνεται μια στραβή, «δείχνει» ως υπεύθυνους άλλους, τους από «κάτω». Όποτε στη δημόσια συζήτηση δεσπόζει ένα ενοχλητικό για την παράταξή του θέμα, επιλέγει τη σιωπή ή την ενασχόληση με άσχετα ζητήματα και σε κάποιες περιπτώσεις διοχετεύει τη δυσφορία του έτσι ώστε οι... καταναλωτές να πιστέψουν ότι αυτός είναι αμέτοχος...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Τάσου Παππά, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: