31.10.19

«Φταίει ο Χαρίτσης, δεν κατάλαβε καλά ο Κυμπουρόπουλος»…

Ολοένα και χειρότερο το κάνει ο Βορίδης...

ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ακόμα και εντός της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης επιχείρησε να ανασκευάσει την προσβλητική δήλωση που έκανε για τους ανάπηρους, ρίχνοντας μάλιστα το...
«φταίξιμο» στον… Αλέξη Χαρίτση για το πώς ξεκίνησε η «διαστρέβλωση» των λεγομένων του και σημειώνοντας ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δεν είδε ολόκληρη τη δήλωσή του «ή έκανε εσφαλμένη εκτίμηση».

Υπενθυμίζεται ότι – μιλώντας για την παρέλαση αλά Monty Python – ο κ. Βορίδης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δύο χρονών αυτά τα παιδιά, είναι ας πούμε 16 χρονών. Με ένα παιδί 16 χρόνων, μιλάς, συνεννοείσαι, δεν είναι ανάπηρο». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος τη χαρακτήρισε ως «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική».

Έτσι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινήσεις, τόσο μέσω Facebook, όσο και μέσω παρέμβασης στον ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο περί «διαστρέβλωσης» των όσων είπε.

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου.
Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν.



Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής», σημείωσε ο κ. Βορίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παρεμβαίνοντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Βορίδης επανέλαβε τα περί διαστρέβλωσης, στοχοποιώντας αυτή τη φορά τον… Αλέξη Χαρίτση. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα δήλωση ο κ. Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας ότι δεν έχει δει όλη του τη δήλωση «ή έκανε εσφαλμένη εκτίμηση»...

Δείτε το βίντεο στο altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: