31.10.19

«Άλλο η συνδρομητική, άλλο η ελεύθερη τηλεόραση»...

Σε ισχύ βρίσκεται η διάκριση μεταξύ της αγοράς της συνδρομητικής και της ελεύθερης τηλεόρασης. Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την απόκτηση του...
ελέγχου του Alpha από τη Motor Oil καθίσταται άκρως επίκαιρη και για τη σχεδιαζόμενη απόκτηση του ελέγχου της Forthnet (Nova) από την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόφασή της αναγνωρίζει δύο αγορές που σχετίζονται με την τηλεόραση, αυτή των ενημερωτικών σταθμών και αυτή της συνδρομητικής.

Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη ελέγχει τον ήδη αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας One Channel, που θα δραστηριοποιηθεί στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ την ίδια ώρα η Forthnet έχει παρουσία στη συνδρομητική τηλεόραση (Nova) και στις τηλεπικοινωνίες. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ’ αριθμ. 611/2015 απόφαση για την ΟΠΑΠ TV έχει κρίνει πως «η συνδρομητική τηλεόραση, υπό τις παρούσες σημερινές συνθήκες στην ελληνική επικράτεια, δεν θεωρείται ενημερωτικό Μέσο», από τη στιγμή που υπάρχει η διάκριση σε «ενημερωτικά Μέσα» και «μη ενημερωτικά Μέσα». 

Η θέση αυτή διατυπώνεται και από το ΕΣΡ, βασιζόμενη στον ν. 3592/2007 του Θεόδωρου Ρουσόπουλου...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: