30.10.19

Κυμπουρόπουλος κατά Βορίδη...

Έντονα αντέδρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην πρωινή δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σχετικά...
 
με τα άτομα με αναπηρία.

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί για την υπόθεση των κοριτσιών που παρήλασαν ως άλλοι Monty Python στη Νέα Φιλαδέλφεια, είπε: «Προφανώς λοιπόν η συμπεριφορά των παιδιών αυτών διότι δεν είναι μωρά, δεν είναι δυο, είναι δεκαέξι… Με ένα παιδί που είναι δεκάξι χρονών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους, δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση…»

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει από τον κ. Βορίδη να αποσύρει τη δήλωσή του και την χαρακτηρίζει «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική».

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα» τονίζει ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του hate speech» συνεχίζει.

«Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Γι’ αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχη άστοχη δήλωση» καταλήγει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: