31.10.19

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική...

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Ο Οκτώβριος φεύγει, ο Νοέμβριος μπαίνει και μαζί του φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται σε περιοχές της Αττικής. 

Ήδη από το...
πρωί της Πέμπτης βρέχει στη Δυτική Αττική, ενώ τα φαινόμενα εξαπλώνονται και στο υπόλοιπο μέρος της Αθήνας, καθώς από τις 2 το μεσημέρι άνοιξαν οι ουρανοί και στα βόρεια προάστεια.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές σημειώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας και καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11.

Για το υπόλοιπο της Πέμπτης, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, από το απόγευμα όμως θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και τις πρώτες ώρες της Παρασκευής κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα της Παρασκευής πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Διακοπές ρεύματος

Τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς υπάρχουν διακοπές ρεύματος τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα νότια προάστεια...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: