31.10.19

Τα κάνατε θάλασσα...


«Είστε εγκλωβισμένοι στη προεκλογική ακραία ρητορική σας για το προσφυγικό»... (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι στο προσφυγικό ακολούθησε προεκλογικά ακραία ρητορική και «καβάλησε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού», ξεκίνησε την ομιλία του ο...
πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ο σημερινός λογογράφος είναι από αυτούς της κεντροαριστεράς διότι όλοι σχεδόν οι βουλευτές σας είχαν διαφορετική γραμμή από αυτή που εκπέμψατε σήμερα ιδιαίτερα με την αναφορά στον Ατεντοκούμπο και την αριστούχα μαθήτρια από την Αιθιοπία» ανέφερε ο Α. Τσίπρας τονίζοντας: «Βρίσκεστε εκγλωβισμένοι θα έλεγα και από την άλλη στην σοβαρότητα του προβλήματος που πρέπει να το διαχειριστείτε».

«Βασικός σας στόχος ήταν να καβαλήσετε το κύμα του ακροδεξιού λαϊκισμού και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μπροστά στο σκοπό σας να χαϊδέψετε αυτιά είπατε συνειδητά ψέματα ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που στην πλάτη της χώρας μας έσκαγε η μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μας κατηγορούσατε ότι δεν φυλάμε τα σύνορα.»

«Και δεν πέρασαν 50 μέρες από την εκλογή σας και πολλαπλασιάστηκαν οι ροές και δεν μπορούσατε πια να λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δείξατε την ανετοιμότητά σας να διαχειριστείτε το μοναδικό ζήτημα που δεν το βρήκατε στρωμένο. Δείξατε την επιτελική σας ανικανότητα στην πρώτη δυσκολία.»

Ο Α. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κ.Μητσοτάκη του επεσήμανε: «ανακαλύψατε ότι το προσφυγικό είναι γεωπολιτικό πρόβλημα. Στο προσφυγικό, είστε εγκλωβισμένοι μεταξύ της προεκλογικής σας ρητορικής και της σοβαρότητα του ίδιου του προβλήματος, καθώς πρέπει να δώσετε λύσεις».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Στο μόνο ζήτημα που δεν τα βρίσκατε στρωμένα, τα κάνατε θάλασσα», υπογραμμίζοντας ότι ακολούθησε άλλη τακτική για «τα "γαλάζια" παιδιά στο δημόσιο».

«Από την πρώτη ημέρα καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτική αναθέτοντας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθιστώντας το προσφυγικό ζήτημα καταστολής», τόνισε ο Α.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόνισε ότι «η επιλογή σας να μετατρέψετε το προσφυγικό σε προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι λανθασμένη εάν είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, οι Ευρωπαίοι θα σας λένε ότι αφού είναι μετανάστες να τους επιστρέφετε εσείς στις χώρες προέλευσης».

«Ακροβατείτε μεταξύ της πραγματικότητας που θέλει σχεδιασμό και σοβαρότητα και της ανάγκης σας να συνεχίσετε να χαδεύεται τα αυτιά που θέλουν να ακούν το παραμύθι ότι θα είστε αμείλικτοι και σκληροί στη προστασία των συνόρων», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αν αντιμετωπίσετε τους πρόσφυγες ως ασύμμετρους εισβολείς θα έχουμε και άλλα δυστυχήματα και πνιγμούς αθώων ανθρώπων»...




Δεν υπάρχουν σχόλια: