31.10.19

Βελτιώνεται η σχέση τους...

Ο Neo έχει εγκαίρως και εγκύρως ενημερώσει τους τακτικούς αναγνώστες του για την διαφορετική προσέγγιση που έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με το...
Κυπριακό και τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτές οι διαφορετικές απόψεις είχαν δημιουργήσει «σύννεφα» στη σχέση των δύο ηγετών, με τη Λευκωσία να κατηγορεί την Αθήνα ότι στηρίζει με πολύ «χλιαρό» τρόπο τα αιτήματα Αναστασιάδη για προσωποποιημένες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

Όπως και να έχει, οι πάγοι φαίνεται πως είναι για να λιώνουν -άλλωστε ζούμε σε καιρούς κλιματικής κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στο σπίτι του τον Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της παρουσίας του κύπριου προέδρου στη Αθήνα για την ευρωαραβική διάσκεψη Κορυφής στο Μέγαρο Μουσικής. 

Το δείπνο μετά συζύγων διοργανώθηκε με άψογο τρόπο και οι δύο ηγέτες με τις συζύγους τους εκμεταλλεύθηκαν την χαλαρή ατμόσφαιρα για να συμφωνήσουν να κάνουν μία νέα αρχή στη μεταξύ τους σχέση.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι δύο ηγέτες έχουν σε όλα τις ίδιες απόψεις. Ωστόσο, πλέον υπάρχει η καλή διάθεση για να αναζητήσουν συγκλίσεις, εν όψει του νέου γύρου συνομιλιών για το Κυπριακό...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: