1.4.18

Ο Πάπας βάφτισε τον «μετανάστη ήρωα» της Ιταλίας...

Πάπας Φραγίσκος
Ένας Νιγηριανός άνδρας, τον οποίο πέρυσι ο ιταλικός Τύπος είχε χαρακτηρίσει «μετανάστη ήρωα» επειδή...
αφόπλισε έναν Ιταλό ληστή, βαφτίστηκε μαζί με επτά ακόμα πρόσφυγες από τον Πάπα Φραγκίσκο χθες βράδυ, Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς.

Παρουσία περίπου 10.000 πιστών ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που κάθε χρόνο παραδοσιακά καλωσορίζει νέα μέλη στην εκκλησία, πρωτοστάτησε στη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Μιλώντας για τον 31χρονο Τζον Όγκα τον χαρακτήρισε ως φωτεινό παράδειγμα ηρωισμού και σωστής συμπεριφοράς πολίτη.

Τον Σεπτέμβριο ο Όγκα ζητιάνευε έξω από σουπερμάρκετ σε συνοικία της Ρώμης, όπου ζουν πολλοί μετανάστες, όταν κατάφερε να σταματήσει έναν 37χρονο Ιταλό ο οποίος μόλις είχε ληστέψει το κατάστημα υπό την απειλή του μπαλτά και προσπαθούσε να διαφύγει με λεία περίπου 400 ευρώ, σύμφωνα με το κανάλι TV2000.

Ο Νιγηριανός, που δεν διέθετε νόμιμα χαρτιά, κράτησε στο έδαφος τον ληστή μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία και μετά έφυγε φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτό ότι είναι παράτυπος μετανάστης, όπως έγραψε με την εφημερίδα La Repubblica.

Η αστυνομία με τη βοήθεια του βίντεο που είχε τραβήξει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης τον εντόπισε και τον αντάμειψε βοηθώντας τον να λάβει τα απαραίτητα χαρτιά διαμονής στην Ιταλία και τώρα πλέον εργάζεται στην αποθήκη μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Νονός του Νιγηριανού έγινε ο Νούντσιο Καρμπόνε, ένας Ιταλός αστυνομικός που εργάζεται στη συνοικία όπου έγινε η απόπειρα ληστείας.



                  Ο πάπας στη χθεσινή λειτουργία | AP Photo/Alessandra Tarantino


Την περασμένη Πέμπτη, Μεγάλη Πέμπτη για τους Καθολικούς, ο Πάπας μετέβη στις φυλακές της Ρώμης Ρετζίνα Τσέλι για την Τελετή του Νιπτήρα για να υπενθυμίσει στους κρατούμενους ότι ο Ιησούς τον έστειλε ανάμεσά τους, ως αμαρτωλό, για να τους αποδείξει ότι τους αγαπά και ότι «όποιος έχει κάποια εξουσία πρέπει να ξέρει πάντα και να υπηρετεί».

Με μηνύματα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων αλλά και με αναφορές στις καθημερινές υποχρεώσεις κάθε κληρικού. «Όταν βλέπω έναν ιερωμένο να χρησιμοποιεί ακριβά αυτοκίνητα, νιώθω πολύ άσχημα», δήλωσε ο Φραγκίσκος. Ο ίδιος προτιμά να φορά σιδερένιο σταυρό και όχι χρυσό, όπως και οι προκάτοχοί του.

«Πρέπει να θυμάστε ότι δεν είστε σε καμία περίπτωση άχρηστο υλικό». Αυτή είναι μια από τις φράσεις που ο Πάπας Μπεργκόλιο απευθύνει πολύ συχνά με ιδιαίτερη έμφαση σε νέους, ηλικιωμένους, κρατούμενους και σε όλες εκείνες τις κατηγορίες των πολιτών που η κοινωνία τείνει να περιθωριοποιήσει.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: