30.4.18

Πλήθος offshore ερωτημάτων ...


...για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας...
Δημοσίευμα που θέλει τον Άδωνη Γεωργιάδη να κατέχει και να διευθύνει κυπριακή εξωχώρια εταιρεία επί δέκα έτη και μάλιστα χωρίς να την δηλώνει στο πόθεν έσχες του καίει τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με...
τον ΣΥΡΙΖΑ να τον καλεί σε εξηγήσεις. 
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και αξιωματικής αντιπολίτευσης η κατοχή offshore εταιρειών, λίγες ημέρες μετά από άλλο δημοσίευμα που φέρει εταιρεία να χρηματοδοτεί τόσο επιχειρήσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Μέτοχος και διευθυντής σε κυπριακή offshore εταιρεία φέρεται να ήταν επί μία δεκαετία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Κατά το δημοσίευμα, η εταιρεία «Α.Γεωργιάδης - Ν. Νικολάου Βιβλιοπωλείον Λίμιτεδ» εγγράφηκε στα μητρώα κυπριακών εταιρειών τον Φεβρουάριο του 2006 και διαγράφηκε τον Ιανουάριο του 2016.

Όπως αναφέρεται, παρότι σε όλες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται να συμμετέχει σε πέντε εταιρείες, η συγκεκριμένη δεν δηλώθηκε ποτέ. Το ζήτημα προκύπτει ακόμα σοβαρότερο, δεδομένου του νόμου 3849/2010 που απαγορεύει σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα «να συμμετέχουν είτε οι ίδιοι είτε με παρένθετα πρόσωπα στο κεφάλαιο ή στη διοίκηση εξωχώριων εταιρειών». Διάταξη που έγινε αυστηρότερη τον Ιούνιο του 2016, όταν τροπολογία που ψηφίστηκε απαγορεύει καθολικά τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο δημοσίευμα απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας πως η εταιρεία αφορούσε βιβλιοπωλείο του, αλλά δεν θυμάται πότε ακριβώς άνοιξε, σημειώνοντας πως «ήταν περίπου το 2004 και λειτουργούσε για περίπου δύο χρόνια. Η εφημερίδα επέμεινε για την εγγραφή της εταιρείας στα κυπριακά μητρώα το 2006 και τη διαγραφή της το 2016, ενώ φέρεται να του ζήτησε τα έγγραφα διαγραφής της εταιρείας για την απόδειξη των ισχυρισμών του, με τον Αδ. Γεωργιάδη να απαντά πως «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, ρώτησα. Είναι τόσο παλιά που δεν έχουμε κρατήσει (τα έγγραφα)».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: