30.4.18

Το τελευταίο άρθρο του Κουρή...

Θωρακίζεται η χώραΑυτό είναι το τελευταίο άρθρο που έγραψε ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος σήμερα έφυγε από τη ζωή σε...
ηλικία 81 ετών

«Η ΟΜΟΦΩΝΗ έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αναβάθμισης των F-16 θωρακίζει την άμυνα της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία προκαλεί με τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της κυβέρνησης σηματοδοτεί και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

ΓΙΑΤΙ η συμφωνία για τα F-16 είχε κλείσει στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΓΙΑ πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες έχει διαμορφωθεί μια στρατηγική συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΕΞΑΛΛΟΥ η υποστήριξη των ΗΠΑ στα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι σταθερή τόσο στη διάρκεια της προεδρίας του Ομπάμα όσο και στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ΑΓΟΡΑ οπλικών συστημάτων δεν είναι μια αυτόνομη εμπορική πράξη.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ αποτελεί στρατηγική επιλογή και διπλωματική κίνηση.

ΤΗΝ ώρα που οι Τούρκοι απομακρύνονται από την Αμερική και το ΝΑΤΟ αγοράζοντας ρωσικούς πυραύλους, η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στη συνέχεια και γίνεται προνομιακός συνομιλητής με την υπερδύναμη που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την αναβάθμιση των F-16 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και στέλνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ που εγγυάται την ασφάλεια στην Μεσόγειο.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ θεωρείται και η συμφωνία για αγορά οπλικών συστημάτων από την Γαλλία.

ΜΠΟΡΕΙ να μπλόκαρε προσωρινά η ενοικίαση των φρεγατών FREEM, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί γιατί η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια στρατηγική συμμαχία και με την Γαλλία.

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που μάχεται πραγματικά για τα ελληνικά συμφέροντα και απόδειξη γι΄ αυτό είναι το γαλλικό σχέδιο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι αποφασισμένος να στείλει γαλλικές φρεγάτες στο Αιγαίο που θα έχουν μόνιμη παρουσία και θα εγγυώνται τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Πηγή: kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: