30.4.18

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Νίκος Γκάλης;..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, έχει αρχίσει μαζί με τους συνεργάτες του να συμπληρώνει το παζλ με τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες, ενώ παράλληλα...
ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη των πρόεδρων των τοπικών οργανώσεων του κόμματος. Μάλιστα στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την διαδικασία καθώς η συμμετοχή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

Πρωταρχικός στόχος του προέδρου του κόμματος είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων μέσα από το μητρώο στελεχών αλλά και από πρόσωπα που έχουν ευρύτερα αποδεχτά από την κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC ο Νίκος Γκάλης θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το φλερτ που υπήρχε εδώ και καιρό όπως όλα δείχνουν κατέληξε σε συμφωνία με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα να έχει πάρει την απόφαση να μπει στον στίβο της πολιτικής.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να ισχυροποιήσει ακόμη περαιτέρω την δυναμική της κεντροδεξιάς παράταξης στην Θεσσαλονίκη σε μια εκλογική περιφέρεια που η ΝΔ αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω των αντιπαραθέσεων με τον Ιβάν Σαββίδη, οποίος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο η υποψηφιότητα Γκάλη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την υψηλή δημοτικότητα του αλλά και με την αποδοχή που έχει ακόμη και στους φιλάθλους του δικεφάλου του βορρά.

Τον Νίκο Γκάλη είχε προσεγγίσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν η ΝΔ. Η πρώτη ήταν την περίοδο που ήταν πρόεδρος του κόμματος ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ όπως και στις ευρωεκλογές του 2009.

Η Ντόρα στα Χανιά ελέω Κώστα
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του TheTOC και ο Κώστας Μπακογιάννης διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας τότε η Ντόρα Μπακογιάννη πιθανότατα θα μετακομίσει από την Α΄ Αθήνας στην ιδιαίτερη της πατρίδα τα Χανιά. Η πρώην υπουργός φαίνεται να καταλήγει σε αυτή την απόφαση προκειμένου να διευκολύνει αλλά και παράλληλα να προστατεύσει τον γιo της από τις επιθέσεις που ενδεχομένως να δεχτεί στην περίπτωση που παρέμενε υποψήφια στην Α΄ Αθήνας. Επίσης επιστρέφει πολιτικά σε μία περιοχή που έχει στενούς δεσμούς λόγω του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Με αυτή την κίνηση ισχυροποιείται και η ΝΔ σε μια εκλογική περιφέρεια που παραδοσιακά αντιμετώπιζε προβλήματα.

Πρώτος στο επικρατείας ο Μεϊμαράκης;
Πολλά ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και κυρίως μετά το γεύμα που είχε στο Κολωνάκι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μέχρι και πως θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων γράφτηκε ενώ στην συνέχεια υπήρξαν διαρροές που τον ήθελαν να οδεύει προς τις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Αν ισχύσει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, τότε ο πρόεδρος του κόμματος αδειάζει μία θέση από το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας καθώς οι μνηστήρες που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι αρκετοί και περισσότεροι προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην Β΄ Αθήνας ο Ρουσόπουλος
Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή μετά από περίπου 10 χρόνια ετοιμάζει με προσεχτικά βήματα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Αν και ήταν πάντα κοντά στην περιφέρεια Αττικής την οποία ποτέ δεν δοκίμασε την τύχη του καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον ήθελε στο Μαξίμου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει προεκλογικό αγώνα, τώρα έχει επιλέξει όπως όλα δείχνουν να είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας. Οι σχέσεις του άλλωστε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ιδιαιτέρως καλές, όπως και με τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μιλά με πολύ καλά λόγια για τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

Δεν θα είναι γραμματέας της ΝΔ ο Καραμανλής (του Αχιλλέα)
Με κατηγορηματικό τρόπο ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για την θέση του Γραμματέα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή τονίζεται πως δεν έχουν καμία βάση τα όσα είδαν το φως δημοσιότητας ενώ παράλληλα σημειώνεται πως δεν τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομματικό αξίωμα. Οι ίδιες πήγες αναφέρουν πως ο Γραμματέας της ΝΔ θα πρέπει να είναι ένα έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος που να γνωρίζει πλήρως την χαρτογράφηση της «γαλάζιας» παράταξης.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: