30.4.18

Ούτε την είδηση ότι πέθανε ο Κουρής...

Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

… δεν γράφει η LIFO του Τσαγκαρουσιάνου...

Οχι, δεν είναι έκπληξη ότι η LIFO του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου δεν αναφέρει ούτε καν την είδηση, μια αράδα δηλαδή για το θάνατο του Γιώργου Κουρή. Όσοι...
παρακολουθούν την δημοσιογραφική πορεία του εκδότη της επιτυχημένης free press μπορούν να εξηγήσουν αυτήν την «παράλειψη»! Άλλωστε και οι νεότεροι αναγνώστες γνωρίζουν πια από τα κείμενα του Τσαγκαρουσιάνου για τις άγριες εποχές της πασοκρατιας που δεν υπήρχαν social media και οι καθημερινές εφημερίδες πουλούσαν πάνω απο 350.000 φύλλα την ημέρα: για το «Ζόφο της Αυριανής», αλλά και για τον υπόκοσμο της ίδιας εφημερίδας που πήρε κεφάλι!

Η δημοσιογραφία του Γιώργου Κουρή ήταν η προσωποποίηση του εμετού για τον Τσαγκαρουσιάνο που ανήκε στην παρέα του Χατζηδάκι. Οταν κυκλοφόρησε το «Τέταρτο» η Αυριανή έγραφε να κάνουν όλοι εξετάσεις για aids, διότι η Μανού μολύνει τα παιδιά των Ελλήνων και έδινε ενα τηλέφωνο για να καταγγέλλουν τις πομπές του κίναιδου, θυμόταν σε ένα editorial πριν λίγα χρόνια ο Τσαγκαρουσιάνος, συμπληρώνοντας: Τώρα, που έχει φανεί ποιος ήταν ο επικίνδυνος, εμετικός φασίστας, και ποιος ο ποιητής, ίσως φαίνεται εύκολη η λύση της εξίσωσης. Όμως, τότε, δεν ήταν. Η «Αυριανή» του κυρίου Κουρή (με τον οποίο ο Νίκος Χατζηνικολάου κάνει τώρα μπίζνες) πούλαγε 350.000 φύλλα καθημερινά, το ΠΑΣΟΚ την είχε ευαγγέλιο, το σάπιο πανελλήνιο που σήμερα κλαίει στα πατώματα μετανιωμένο τότε χειροκροτούσε πρασινοφρουρούς, έμπαινε με τις λασπωμένες γαλότσες στα σαλόνια των αστών να πάρει εκδίκηση, χαχάνιζε με τα αισχρά, σκατολογικά στιχάκια του Μάνου Χάρη, φρικιούσε δήθεν, σουρωμένο μεταξύ διπλοπενιάς, παρτούζας και Μπαλαντάινς, με τα όργια στη βίλα του Ιόλα, ζητούσε αφρισμένο διορισμούς, αργομισθίες και επιδόματα, τα σκάνδαλα πολλαπλασιάζονταν, η κοινωνία αρρώσταινε (έτσι ακριβώς όπως έχει ξαναρρωστήσει σήμερα) και δήλωνε κουλ γι’ αυτό. Ο Χατζιδάκις σε ορισμένους φαινόταν ένα εμμονικό, ένδοξο απομεινάρι.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: