30.4.18

Δείξαμε ψυχραιμία...



«Ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε ο εμβολισμός του ελληνικού σκάφους, από τουρκικό χωρίς την ελληνική ψυχραιμία»...
«Σε μία-δύο περιπτώσεις φθάσαν οι Τούρκοι πιο κοντά στην κόκκινη γραμμή. Δεν...
την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς αν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν.

Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών, αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε οτι «ο τρόπος της συμπεριφοράς της Τορυκίας δείχνει αλλαγή αντίληψης».

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση» σημείωσε ο Κοτζιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: