2.4.20

Το γεύμα ακυρώθηκε, η συνέντευξη έγινε (και «δεν ήταν απόμακρη»)...


Τo Skype ήταν πάντα, από την εμφάνισή του, ανέξοδο εργαλείο για την τηλεόραση. Ουρανόπεμπτο! Ούτε εξωτερικά συνεργεία για μια δήλωση ούτε δορυφορικές συνδέσεις, ας πούμε με την Αμερική, για μια ολιγόλεπτη εμφάνιση. Τώρα, με...
την υγειονομική κρίση, το Skype (και άλλες συναφείς εφαρμογές) έγιναν ακόμα πιο απαραίτητο εργαλείο! Τα κανάλια γεμίζουν τα δελτία τους και τα ενημερωτικά προγράμματά τους με τηλε-συνεντεύξεις. Αλλά και στις συνεντεύξεις για έντυπα έχει αρχίσει να γίνεται το Skype πολύτιμο χρηστικό μέσο. Το είδαμε στη συνέντευξη του σκιτσογράφου Αντώνη Νικολόπουλου, του γνωστού μας Soloup, στην Καθημερινή. Το ραντεβού με τον Βασίλη Μηνακάκη, τον συνεντευξιαστή, μεταβλήθηκε από «εκ του σύνεγγυς» σε ιντερνετικό. «Το γεύμα είχε προγραμματιστεί πριν η πανδημία αλλάξει τα δεδομένα στις ζωές μας», αναφέρει ο συντάκτης της και ενημερώνει ότι η απόσταση δεν άλλαξε τα αναμενόμενα. Η συνάντηση, γράφει, «δεν ήταν απόμακρη. Είχε αμεσότητα, οικειότητα. Οπως η συνάντηση που είχαμε στο Μουσείο Μπενάκη, λίγο πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρουσιάσει τη δουλειά του. Πρωί μιας εργάσιμης ημέρας τότε, πρωί Σαββάτου τώρα, παρέα με έναν ζεστό καφέ – και τώρα».



Εν τέλει, διαβάζοντας τη συνέντευξη, που ήταν για τη έντυπη έκδοση της «Κ», αλλά δημοσιεύεται και στη ηλεκτρονική, νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν καλύτερο αν η συνομιλία γινόταν δια ζώσης. Διαβάσαμε πολλά ενδιαφέροντα και παραπέμπουμε στο τέλος του κειμένου, στο σχετικό λινκ. Εμείς κρατάμε εδώ, ένα σύντομο απόσπασμα από όσα είπε ο σκιτσογράφος με τις σημαντικές διακρίσεις: «Τα κόμικς συνδυάζουν τον λόγο με την εικόνα. Εχουν εκ των πραγμάτων στο αφηγηματικό τους οπλοστάσιο την παράδοση της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής, του θεάτρου».

** Το σκίτσο-προσωπογραφία του Soloup είναι της Τιτίνας Χαλματζή. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «όμορφο σκίτσο-έκπληξη» και σημειώνει ότι «συνήθως είμαι εγώ που κάνω σε άλλους τα σκίτσα» 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

harddog-sport.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: