30.4.20

Τα νέα δεδομένα για τον αθλητισμό...


Τι θα ανακοινώσει ο Αυγενάκης...

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει όλα όσα θα ανακοινώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης για τον αθλητισμό και τα μέτρα τα οποία θα...
πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα από εδώ και στο εξής.

Το προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμανε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και και την σταδιακή επιστροφή της χώρας. Ακολούθησε η ενημέρωση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμεως, για τις ημερομηνίες και τους τρόπους της επανέναρξης στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σήμερα (18.00) παίρνει σειρά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που μαζί με τον επικεφαλής της επιτροπής για τον κορονοϊο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της επανεκκίνησης στην επαγγελματική και ερασιτεχνική αθλητική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο υφυπουργός Αθλητισμού θα ανοίξει σε πρώτη φάση τα ανοικτά γήπεδα για προπόνηση Elite αθλητών, πάντα σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και την ΕΟΕ που θα στείλουν την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) τα ονόματα των εν λόγω αθλητών. Αντίθετα κάτι τέτοιο δεν ισχύει για αθλήματα που έχουν επαφή, όπως πάλη, καράτε ενώ στο εν λόγω σχέδιο και σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν υπάρχει πρόβλεψη για άνοιγμα αποδυτηρίων και την παρουσία κόσμου στις κερκίδες έως το τέλος του 2020.

Να σημειωθεί, ότι η αρμόδια υγειονομική επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας θα αποφασίζει για τις περαιτέρω κινήσεις. Από εκεί και πέρα οι προπονήσεις των ομάδων της Superleague αναμένεται να αρχίσουν στις 18/5 και θα διεξάγονται σε group χωρίς μπάλα και με την προβλεπόμενη απόσταση των δύο μέτρων, όπως το μοντέλο που ακολούθησαν οι ομάδες της Bundesliga. Αντίστοιχα οι πισίνες θα ανοίξουν τον Ιούνιο .

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται είσοδος και έξοδος από μία πύλη, θερμομέτρηση στην είσοδο. Tο προσωπικό των γηπέδων θα φοράει απαραιτήτως μάσκες και γάντια και κάθε βράδυ, μετά το τέλος των προπονήσεων, θα γίνεται απολύμανση. Απολυμάνσεις επίσης θα γίνονται στις μπάλες και στα όργανα, θα υπάρχει ατομικό νερό για τον καθένα, ενώ τα ρούχα της προπόνησης θα μπαίνουν σε ειδική σακούλα και μετά θα γίνεται απολύμανση στο σπίτι.

πηγη gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: