30.4.20

Καιρός: Καλές για την εποχή θερμοκρασίες...


Για, σήμερα, Πέμπτη στα δυτικά, τα νότια, την ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται τοπικές βροχές και ...μέχρι το απόγευμα στα βορειοανατολικά κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά .

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία και τη Στερεά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τις Σποράδες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες στα βορειότερα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και ο καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός στην Αθήνα το επόμενο τριήμερο , με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με φαινόμενα αστάθειας

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές μπόρες την Παρασκευή και την Κυριακή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή τους 23 με 21 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: