30.4.20

«Δημιουργείτε την ελληνική εκδοχή του Ορμπανισμού»...

Κύριε Μητσοτάκη, «εμπεδώνετε σχέσεις εξάρτησης στο χώρο του Τύπου».
 Σκάνδαλο voucher:  Δεν είναι ότι εξυπηρετήσατε 5-6 επιχειρηματίες. Είναι ότι ταπεινώσατε τη μεσαία τάξη...
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στη διάρκεια της πανδημίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την κατηγόρησε ότι δεν έκανε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και...
ότι πάγωσε την προκήρυξη 4.000 θέσεων που είχε κάνει η δική του κυβέρνηση. «Αποτέλεσμα είναι να βγαίνουμε σήμερα από τα σπίτια μας στα τυφλά» τόνισε. Και πρόσθεσε ότι κυριαρχεί μια αίσθηση ανασφάλειας στους πολίτες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε όλους αυτούς που «περιόρισαν τις ατομικές τους ελευθερίες» αλλά και σ' αυτούς που βρέθηκαν "κλεισμένοι" για δύο και πλέον μήνες «με δραματικά μειωμένο εισόδημα, και δραματικά αυξημένη ανασφάλεια για το αύριο». «Άλλοι με ηρωισμό και αυταπάρνηση, δεν έμειναν μέσα αλλά διακινδύνευσαν τις δικές τους ζωές», είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αυτούς που τώρα τους αποκαλεί "ήρωες", μέχρι χτες τους θεωρούσε «περιττούς δημόσιους υπάλληλους».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Ο κόσμος θέλει πειστικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Όχι κολακείες. Αρκείστε στην ταυτολογία ότι ο Μάιος δεν είναι Μάρτιος. Δεν είπατε γιατί συμβαίνει αυτό. Για τα σχολεία και για τις μάσκες. Είπατε μόνο ότι η ευθύνη είναι δική μας. Των πολιτών όπως είπατε στο διάγγελμά σας. Η στρατηγική σας είναι να μετατρέψετε την κρίση σε ευκαιρία. Νομοθετείτε με ΠΝΠ και αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ευκαιρία για ρυθμίσεις που ευνοούν ιδιωτικά συμφέροντα. Μεγάλους εργοδότες και επιχειρηματίες στο χώρο της Υγείας».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βλέπει την κρίση σαν ευκαιρία για εγκαθίδρυση ενός επικίνδυνου και ολοκληρωτικού συστήματος εξουσίας, με αναφορά στο πρόσωπό του. «Αυτή είναι μια ελληνική εκδοχή του Ορμπανισμού που καταδικάζουμε στην Ευρώπη».

Για τα 20 εκατ. που δίνονται στον Τύπο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μια απόπειρα εξαγοράς και εκβιασμού, αλλά και επιβράβευσης των φρονίμων και τιμωρίας των ατάκτων. «Εμπεδώνετε σχέσεις εξάρτησης στο χώρο του Τύπου» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις κυβερνητικές επιλογές στον εργασιακό χώρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Οι επιλογές σας έχουν σαφές ιδεολογικό πρόσημο. Επιδοτείτε την αναστολή συμβάσεων εργασίας και όχι τη διατήρηση των συμβάσεων. Αυτό είναι δική σας πατέντα».

Απαντώντας στις επικρίσεις Μητσοτάκη για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρείς δαπάνες, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Μιλήσατε για λεφτόδεντρο τη στιγμή που ο Νότος ζητά ρευστότητα στην αγορά και όλοι οι θεσμοί μιλούν για την ανάγκη ενίσχυσης της ζήτησης και της προσφοράς. Ίσως υποκρύπτετε τη μεταφορά της ανοσίας της αγέλης στην οικονομία. Όποιος επιβιώσει».

Για το σκάνδαλο των voucher ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Δεν είναι ότι εξυπηρετήσατε 5-6 επιχειρηματίες. Είναι ότι ταπεινώσατε τη μεσαία τάξη με μια εξευτελιστική διαδικασία, ενώ μπορούσατε να δώσετε απευθείας τα χρήματα. Υπάρχει δυνατότητα αναπροσανατολισμού των ΕΣΠΑ». Κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τα πεπραγμένα του κ. Βρούτση και να πει γιατί τον κρατά στη θέση του.

«Η κρίση είναι ευκαιρία πράγματι. Όχι για να δημιουργήσουμε κέρδη και ζημιές για μικροκομματικές επιδιώξεις, ούτε για δουλειές» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τη δίκαιη ανάπτυξη, με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: