30.4.20

Καημένε ανθρωπάκο...


...ο θάνατος σου, η ζωή τους...
Tης μάσκας το ανάγνωσμα ...συνέχεια.

Οι μάσκες δεν ήταν είδος προς εξαφάνιση όλο αυτό το διάστημα που πολίτες και γιατροί στην Ευρώπη, έδιναν μάχη κατά του κορωνοιού και πολλοί πέθαιναν καθώς δεν είχαν την κατάλληλη προστασία για να προφυλαχθούν ή για να τον αντιμετωπίσουν.

Όλοι μας πιστέψαμε το...
αφήγημα για τον παγκόσμιο πόλεμο της μάσκας και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που υποτίθεται κατέβαλαν οι ευρωπαικές κυβερνήσεις για να τις εξασφαλίσουν.

Το ίδιο διάστημα πανίσχυροι επιχειρηματίες στη Γαλλία, απ αυτούς που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα και μπαινοβγαίνουν στο Ελιζέ, όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος, εξασφάλιζαν και αποθήκευαν για την επόμενη μέρα εκατομμύρια μάσκες και προετοιμάζονται να τις διαθέσουν -με το αζημίωτο φυσικά- στην αγορά από τη Δευτέρα, παρόλο που κόσμος έχασε τη δουλειά του, του πετσόκοψαν τον μισθό, είναι με αναστολή σύμβασης, εκ περιτροπής εργασία και κάθε είδους εργασιακή διαστροφή… Όσοι δεν φορούν μάσκα, ανακοινώθηκε πως θα τρώνε πρόστιμο.

Ηδη τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν οι διαφημιστικές καμπάνιες. 175 εκατομμύρια μάσκες θα διαθέσει η τάδε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, 150 εκατομμύρια η άλλη, 100 εκατομμύρια μια άλλη…

Με λίγα λόγια ανθρωπάκο ο θάνατος σου, η ζωή τους.
Δημιουργήθηκε έλλειψη ώστε κάποιοι να θησαυρίσουν την επόμενη μέρα. Γκέγκε;

Μαρία Δεναξά (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: