30.4.20

Υπόνοιες για «βόλεμα ημετέρων» με τις προσλήψεις στον ΕΟΔΥ...


Yπόνοιες για βόλεμα «ημετέρων» φαίνεται πως υπάρχουν αναφορικά με τις πρόσφατες προσλήψεις στον ΕΟΔΥ, καθώς -όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Αυγής- αυτές έγιναν με μοναδικό κριτήριο την...
αύξουσα σειρά της αίτησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προχώρησε χθες στο άνοιγμα της διαδικασίας πρόσληψης, έως και για 6 μήνες, 1.100 συμβασιούχων Δ.Ε. και Π.Ε. που θα στελεχώσουν τις 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, με μοναδικό κριτήριο την αύξουσα σειρά της αίτησης και έναρξη τη Δευτέρα 27.04.2020 και ώρα 1 μ.μ.


Ειδικότερα, όταν, στις αρχές Απριλίου, είχε δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Βασίλη Κικίλια, υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Θεόδωρου Σκυλακάκη, υφυπουργού Οικονομικών, για τις 1.100 προσλήψεις στον ΕΟΔΥ, ήταν άγνωστο πότε ακριβώς θα άνοιγε η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους. Το μόνο που ήταν γνωστό ήταν πως η προκήρυξη θα αφορούσε στις ακόλουθες ιδιότητες:

α) Πεντακόσιες (500) θέσεις Δ.Ε. νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
β) Πεντακόσιες (500) θέσεις Δ.Ε. φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.
γ) Εκατό (100) θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Κάπως έτσι, φτάσαμε, 20 ημέρες μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ, να δημοσιεύεται μόνο στον ιστότοπο του ΕΟΔΥ και σε ελάχιστες ενημερωτικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου πως ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός ξεκινά το μεσημέρι της Δευτέρας και τυχεροί να βρουν δουλειά για 3 ή 6 μήνες θα είναι όσοι προλάβουν να καταθέσουν αίτηση πρώτοι.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση από τη διοίκηση του ΕΟΔΥ εγείρει πλήθος ερωτημάτων καθώς όχι μόνο ευτελίζει κάθε μορφή διαφάνειας και αξιοκρατικού ελέγχου των αιτούντων αλλά προκαλεί και εύλογες υποψίες για το ενδεχόμενο επιλεγμένης εσωτερικής πληροφόρησης ενδιαφερομένων ώστε αυτοί να είναι έτοιμοι να υποβάλουν την αίτησή τους την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Σύμφωνα με την Αυγή, η απόφαση της διοίκησης του ΕΟΔΥ να προχωρήσει με αυτή την διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων που θα κληθούν να στελεχώσουν τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία, που καταστρατηγεί κάθε έννοια επιλογής προσωπικού με βάση τα κριτήρια που το ΑΣΕΠ έχει θέσει ώστε να διασφαλίζεται η ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: