30.4.20

Σε εσωτερικό τουρισμό οδεύει η Γερμανία...

Η Γερμανίδα καγκελάριος προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να αποφύγουν τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Ανγκελα Μέρκελ σε...
συνέντευξη Τύπου μετά την τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων, «τα ταξίδια στο εσωτερικό της Ευρώπης δεν βρίσκονται για την ώρα στην ημερήσια διάταξη». Η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, συμφώνησαν στο ότι οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να επιλέξουν μέρη εντός της Γερμανίας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μάλιστα, η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε την εκλογική της περιφέρεια (Μεκλεμβούργο - Πομερανία) ως μία πιθανή λύση προς όσους σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ενώ ο κ. Σέντερ τη Βαυαρία. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι αποφάσεις για ξενοδοχεία και εστιατόρια θα ληφθούν πιθανότατα στο δεύτερο μισό του Μαΐου. Στο μεταξύ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση όλων των μεγάλων εκδηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Κι ενώ η γερμανίδα καγκελάριος δίνει «κατεύθυνση» για διακοπές εντός Γερμανίας, ορισμένα ΜΜΕ της χώρας αναδεικνύουν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και δη την Ελλάδα ως μέρη κατάλληλα για καλοκαιρινές αποδράσεις. Μένει να φανεί εάν οι πολίτες της Γερμανίας ακολουθήσουν την προτροπή της καγκελάριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: