30.4.20

"1η Αυγούστου το πρόβλημα της προστασίας α' κατοικίας θα είναι εδώ"...


Ένδεια συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία, καταλόγισε στην κυβέρνηση κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όπως...
είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα, «δεν ακούσαμε κάτι που να μας κάνει πιο αισιόδοξους, τίποτα συγκεκριμένο. Είπατε απλά ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη, αλλά δεν είστε οικονομολόγος. Ως πρωθυπουργός έχετε την υποχρέωση να πείτε πόση θα είναι αυτή η ύφεση και να πάρετε μέτρα για αυτήν. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έβαλαν πλάτη, γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά τη ζωή τους, το εισόδημά τους, την εργασία τους την επόμενη μέρα. Η ύφεση θα είναι τεράστια, ακριβώς επειδή δεν υιοθετείτε ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές που θα κρατήσει ζωντανή την οικονομία ώστε να επανεκκινήσει πιο εύκολα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέτε ότι δώσατε 24 δισ. Ευρώ, πού είναι αυτά τα λεφτά; Στις πραγματικές επιχειρήσεις και τους δικαιούχους δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ», τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας. Για την τρίμηνη παράταση προστασίας πρώτης κατοικίας, ρώτησε γιατί δεν έκανε δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση έως το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι και μετά από τρεις μήνες δεν θα έχουν σταματήσει τα προβλήματα της αγοράς. «Δημιουργείτε μια τεράστια νέα φούσκα δίπλα στην υπάρχουσα. Προφανώς την 1η Αυγούστου -εκτός αν ετοιμάζετε σχέδια να αποδράσετε- το πρόβλημα θα είναι εδώ», τόνισε.


Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε επιρρίψει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι με «εξώφθαλμα προκλητικό τρόπο» προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις θυσίες των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλες αυτές τις μέρες της υγειονομικής κρίσης, αλλά «εμφανίζεται ως τροπαιούχος, άρα οφείλουμε τη ζωή μας σε εσάς, να σας ανάψουμε και κανένα κερί τάμα, να σας έχει καλά η εκκλησία...».

«Το ένα δέκατο της υπευθυνότητάς μας να δείχνατε, η χώρα θα ήταν σε καλύτερη θέση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖA, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της για την περίοδο της ύφεσης, αλλά και πιο πριν.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε στη δευτερολογία του και έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό. Όχι μόνο δεν αναγνώρισε τη στάση της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο ίδιος ως αντιπολίτευση σε κρίσιμα ζητήματα, αλλά δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα και για τις ευθύνες της παράταξής του, όχι μόνο για την περίοδο της μεγάλης ύφεσης 2010-14, αλλά και όταν αφήσατε τη χώρα με έλλειμμα πάνω από 30 δισ. ευρώ την περίοδο πριν», είπε. 

Παράλληλα, τόνισε πως ναι ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να γίνει lockdown, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη το είχαν κάνει και όταν στη γειτονική Ιταλία ήδη υπήρχαν τόσοι θάνατοι, χαρακτήρισε ωστόσο «μακάβριο να κάνεις συγκρίσεις με τους θανάτους σε άλλες χώρες και να υπονοείς ότι η Ισπανία έχει τόσους νεκρούς επειδή κυβερνά η Αριστερά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: