2.4.20

Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς και οι πολίτες ανταποκρίθηκαν...

Στην παραδοχή πως, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση έδωσε χώρο στους ειδικούς της Υγείας προκειμένου «να μας οδηγήσουν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις», ώστε να...
 
περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19, προχώρησε σήμερα (Τετάρτη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε επίσης τις ελλείψεις στον χώρο της δημόσιας Υγείας και ομολόγησε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει το ενδεχόμενο να γεμίσουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία από ασθενείς, γεγονός που θα έφερνε σε δυσχερή θέση την όποια δυνατότητα παροχής περίθαλψης προς αυτούς.

«Δε θέλουμε το σύστημα υγείας μας να κατακλυστεί από αρρώστους και να επιλέγουμε ποιος θα έχει αναπνευστήρα και ποιος όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Νωρίτερα, είχε σημειώσει πως το ελληνικό σύστημα υγείας «εξέρχεται από μία δεκαετή κρίση», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση.

Εξήρε επίσης τη στάση των Ελλήνων πολιτών, καθώς σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και έμειναν στο σπίτι τους, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Επίσης, τόνισε πως η κοινωνία επέδειξε αλληλεγγύη μέσα σε αυτήν την κρίση.

«Ευτυχώς, δεν έχουμε κρούσματα στη Λέσβο...»

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών που ασφυκτιούν στις δομές που υπάρχουν στα νησιά, ενώ η πανδημία έχει χτυπήσει τη χώρα.

«Ευτυχώς για την ώρα δεν έχουμε κρούσματα στη Λέσβο», αρκέστηκε να πει, ενώ αναφερόμενος στα ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα για τους πρόσφυγες, ισχυρίστηκε πως «λάβαμε μέτρα στην αρχή της κρίσης και θέλω να πιστεύω ότι θα αποδώσουν».

Τέλος, προσπάθησε να δικαιολογήσει την παραβίαση των κανόνων δικαίου όπως έγινε με την αναστολή στις διαδικασίες αιτήσεων ασύλου, λέγοντας πως «είναι το καθήκον μου η προστασία των ελληνικών συνόρων και αυτό κάναμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: