8.4.20

«Λεφτά …υπήρχαν» για την άμεση επαναφορά της τηλεόρασης!...


Ο κλάδος της τηλεόρασης και η κυβέρνηση είχαν στη διάθεσή τους ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την επαναφορά των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ περιμένει τους ανθρώπους της τηλεόρασης και...
έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2019, ύστερα από πρωτοβουλία του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Επιχορήγηση στην ΤΑΝΕΟ ΑΕ για συμμετοχή σε επενδυτικά σχήματα με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα». Το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ΑΕ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή του σε νεοϊδρυθέντα ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών που θα επενδύουν στη δημιουργία κινηματογραφικών τηλεοπτικών παραγωγών, κινουμένων σχεδίων αλλά και ψηφιακών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Αυτά τα 100 εκατ. ευρώ ήταν διαθέσιμα επί οκτώ μήνες και δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Το έργο ήταν συμπληρωματικό του ν. 4487/2017, που επιτρέπει σήμερα τη στήριξη της βιομηχανίας σειρών και ταινιών με εργαλεία όπως το cash rebate (35%) και η φορολογική έκπτωση (30%). Η κυβέρνηση της ΝΔ διεύρυνε το πεδίο των επιδοτήσεων στο σύνολο των εκπομπών σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Τα 15 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει το υπουργείο Πολιτισμού είναι από αναδιανομή κονδυλίων. Υπάρχουν ειδικότητες και χώροι που έχουν πληγεί βάναυσα από τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, όπως οι κινηματογράφοι και οι παραγωγές, οι θεατρικές παραστάσεις, η διοργάνωση συναυλιών, οι σειρές, οι ηθοποιοί, οι καμεραμάν, οι σκηνοθέτες οι ερμηνευτές, οι ηχολήπτες κ.ά.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: