5.4.20

«Άμεσα 30 δισ. ευρώ στην οικονομία»...


...στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ...
Yπέρ μιας παρέμβασης ευρείας κλίμακας στην οικονομία ύψους περί τα 30 δις, δηλαδή 15% του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα στις 10:00 ένα...
κοστολογημένο πρόγραμμα κάτω από την ομπρέλα «#Μένουμε_Όρθιοι: ΣυνεχίΖουμε μετά την πανδημία. Μην μαζεύουμε πάλι συντρίμμια. Για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία».


Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης θα μιλήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παπάς και η Έφη Αχτσιόγλου.
Το πακέτο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει 

-Άμεσες δημόσιες δαπάνες για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας
-Άμεσες δημοσιονομικού χαρακτήρα δαπάνες για την ενίσχυση επιχειρήσεων, εργαζομένων και πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το σύνολο των εργαζόμενων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα να λάβει τον μισθό που έπαιρνε προ πανδημίας
-Και τέλος ένα «γενναίο» πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με εγγυήσεις δανείων


Τα χρήματα θα προέλθουν από το σχέδιο «Ηρακλής», από το «μαξιλαράκι ασφαλείας» και από την ΕΚΤ η παρέμβαση της οποίας επιτρέπει στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν ένα κρατικό ομόλογο που θα εκδοθεί γι αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ο στόχος όπως λένε στην Κουμουνδούρου, πέρα από την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία και στη ζωή των πολιτών από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, είναι να εξασφαλιστεί και η ανάπτυξη την επόμενη ημέρα, με δεδομένο ότι πολλά κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι το 2019 η ύφεση θα είναι ιδιαίτερα βαθιά. 

Εξάλλου από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην οικονομία κατώτερες των περιστάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: