28.12.18

Αμήχανη η 'Αγκυρα...






 Για τις εξελίξεις στην πόλη Μανμπίτζ...

Με στόχο «να αποτραπεί τουρκική επίθεση» , οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας ανακοίνωσαν ότι επέτρεψαν να υψωθεί η σημαία της...
χώρας στην πόλη Μανμπίτζ, ενώ την ίδια ώρα ο συριακός στρατός, σε ανακοινωθέν προειδοποιεί ότι θα υπερασπισθεί «σπιθαμή προς σπιθαμή την εδαφική ακεραιότητα , συντρίβοντας κάθε εισβολέα».


Από την κρατική τηλεόραση της Συρίας μεταδόθηκε ότι ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Μανμπίτζ, στα δυτικά του Ευφράτη, όπου η Τουρκία σχεδιάζει να διευρύνει την επιρροή της με την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται τη στιγμή που ο ενεργότερος ρόλος της Τουρκίας προκαλεί αντιδράσεις και στη Ρωσία με το θέμα να συζητάται προσεχώς στη Μόσχα όπου η κυβέρνηση Ερντογάν στέλνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία μετά τις ενστάσεις και της Ρωσίας για τον τουρκικό ρόλο στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία προετοιμάζει τρία φυλάκια έξω από την πόλη και οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη αποχωρήσει από τις θέσεις στα βορειοανατολικά

Κουρδικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η Δαμασκός απάντησε άμεσα στην έκκλησή τους να αποτραπεί επίθεση της Τουρκίας στα κουρδικά εδάφη της βόρειας Συρίας.


«Τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί»

Σε προσπάθεια «ψυχολογικού πολέμου» απέδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις εξελίξεις, σχολιάζοντας πως «τίποτε δεν έχει ακόμα κριθεί».

 Σχεδόν ταυτόχρονα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωνε ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν έχουν το δικαίωμα να καλούν άλλα «στοιχεία» στην πόλη.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: