31.12.18

Ο καιρός σήμερα και την Πρωτοχρονιά...

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). Τη νύχτα οι...
χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Ανεμοι από ανατολικές διευθύνσεις από το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα βορειοανατολικοί πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6, από το βράδυ 7 με 8 και τη νύχτα στις Σποράδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ . Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 και από το βράδυ 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ και στα νότια 3 με 4 που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (άνω των 1000 μέτρων) από το μεσημέρι, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένονται και σε ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ύφεση τις νυχτερινές ώρες.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς ενισχυόμενους.

Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο, Πρωτοχρονιά

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα νότια σποραδικές καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) με σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. 

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία τα φαινόμενα στη Μακεδονία θα σταματήσουν και στην υπόλοιπη χώρα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: