31.12.18

Ο Νίκος Μανιαδάκης μάρτυρας κλειδί του σκανδάλου Novartis...

...συνελήφθη στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα - Ποινική δίωξη για δωροδοκία εις βάρος του...

Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ο μάρτυρας κλειδί στο σκάνδαλο Novartis που συνελήφθη σήμερα στο αεροδρόμιο ενώ επιχειρούσε να...
φύγει για το εξωτερικό, κατά πληροφορίες για την Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο Νίκος Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας και συγκεκριμένα των Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά και σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί και του Άδωνη Γεωργιάδη ενώ διατέλεσε και διαπραγματευτής με την τρόικα σε θέματα φαρμάκου.

Πρόκειται για το πρόσωπο που σε κάποια δημοσιεύματα έχει φωτογραφηθεί ως ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis, που μάλιστα έχει εξεταστεί και από τις αμερικανικές αρχές, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης έχει κληθεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και έχει καταθέσει δύο φορές καθώς θεωρείται ότι γνωρίζει πολλά για πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το μεγάλα σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Τις τελευταίες 48 ώρες βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση καθώς έγινε αντιληπτό ότι απέστειλε στο εξωτερικό οικοσκευές .

Έτσι συνελήφθη τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Μαδρίτη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψαν και σε βάρος του ενοχοποιητικά στοιχεία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50, περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Οι αποκαλύψεις του HOTDOC

Το Σεπτέμβριο του 2012 το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε μία έρευνα αναφορικά με τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος ήταν τότε σύμβουλος του υπουργού Υγείας, εισηγητής των πολιτικών για το φάρμακο και διαπραγματευτής με την τρόικα για θέματα φαρμάκου. 

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυπτε το Hot Doc, ο Νίκος Μανιαδάκης είχε μια εταιρεία, ως διαχειριστής της οποίας εμφανιζόταν η σύζυγός του και γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, που εισέπραττε ποσά από φαρμακοβιομηχανίες για διάφορες μελέτες οι οποίες, παρά τις υποσχέσεις του κ. Μανιαδάκη, ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκαν. Δηλαδή ο διαπραγματευτής του δημοσίου με τις εταιρείες φαρμάκου εισέπραττε από τις εταιρείες, κάτι που δεν αποτελούσε μόνο θέμα ηθικής και σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά και ουσιαστικό...

documentonews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: