31.12.18

«Το 2019 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά...



...για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας»...

«Η καλή συνεργασία είναι δεδομένη, δείγματά της είδαμε και στο 2018. Το 2019 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για την καλύτερη συνεργασία, για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας των ιερέων, για το νοικοκύρεμα των...
οικονομικών και βεβαίως για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε κατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου παρέστη στην κοπή της βασιλόπιτας, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Και αυτό σε συνέχεια της ευχής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου «η πατρίδα και η Ελλαδική Εκκλησία να έχουν συνεργασία για το καλό».

Εν συνεχεία και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι θα περάσει η συμφωνία Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα, στο Μαξίμου, ο υπουργός απάντησε ότι «Η συμφωνία αυτή είναι ένα πλαίσιο, επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το '19 θα είναι μια χρονιά που θα εξορθολογίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με την Εκκλησία». 

Τέλος, αναφορικά με το αν φοβάται μια αρνητική απόφαση της Ιεραρχίας, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως «Εμείς, όπως ξέρετε, συνομιλούμε κατά κύριο λόγο με την κοινωνία και αυτά δεν γίνονται ανεξάρτητα από την τεράστια αποδοχή που έχει δείξει η κοινωνία για μια τόσο ιστορική συμφωνία».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: