31.12.18

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο»...

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομίλησε στο Μέγαρο Μαξίμου την...
Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αφού άκουσε τα κάλαντα.

Με τον τρόπο αυτό ο πρωθυπουργός προσπάθησε να απομακρύνει τη συζήτηση από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ορίζοντα τον Μάιο του 2019, αν και οι κινήσεις της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα παραπέμπουν σε προεκλογική προπαρασκευή.

Ερωτηθείς για τον χρόνο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει ότι «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της» και όταν εκλήθη να διευκρινίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κύρωση της συμφωνίας τόνισε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Πάντως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι πρώτα θα γίνει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά θα εισαχθεί προς έγκριση το πρωτόκολλο με το οποίο η εθνική αντιπροσωπεία θα εγκρίνει την ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ.

Για το εάν υπάρχει ανησυχία για την ψήφιση της Συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αστειευόμενος είπε στους δημοσιογράφους «σας βλέπω να ανησυχείτε πολύ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» με τους δημοσιογράφους να σημειώνουν πως ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που δείχνει να ανησυχεί. «Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση» σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Όσον αφορά το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου...

Πηγή: protothema.gr-ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: