31.12.18

"Ηθικός αυτουργός του ξυλοδαρμού μου, ο Ψωμιάδης"...



Tον Παναγιώτη Ψωμιάδη έδειξε ως ηθικό αυτουργό για τoν ξυλοδαρμό που δέχθηκε τον Μάιο ο Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Μιλώντας στο...
TV100, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εγώ άκουσα με τα αφτιά μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί τον κόσμο να μην πω να με δείρουν, να με διώξουν [...]. Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε». «Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;», διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

«Όχι μόνο δεν μετάνιωσα, αλλά είμαι και πάρα πολύ ευχαριστημένος», ανέφερε ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην απόφασή του να αποχωρήσει από την κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ήμουν της άποψης ότι το να υπηρετήσεις τον δήμο δεν είναι επάγγελμα. Η δική μου αντίληψη είναι ότι ο δήμαρχος σε δύο θητείες φτάνει και περισσεύει. Ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει. Μετά πρέπει να ανοίξει τον δρόμο, για να έλθουν νεότεροι άνθρωποι. Δεν με πίστευαν, όταν το έλεγα. Ήλθε, όμως, η ώρα και το έκανα» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον περίφημο «Κλεισθένη 1» και την απλή αναλογική, επισημαίνοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος τον στενοχωρεί, διότι στο πολιτικό σύστημα δεν επικρατούν συναινετικές διαθέσεις.

«Η επόμενη τετραετία δεν ξέρω αν θα είναι μια χαμένη τετραετία, αλλά θα είναι μια πολύ δύσκολη τετραετία. Η διάθεση για συνεννόηση είναι ίσως και κάτω από το μηδέν» παρατήρησε ο κ. Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: