30.12.18

Βεβαιότητα Κατρούγκαλου για υπερψήφιση των «Πρεσπών»...

Βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στην...
εφημερίδα «Έθνος», ο κ. Κατργούγκαλος εκφράζει «εμπιστοσύνη στην κρίση και στην εθνική ευθύνη των Ελλήνων βουλευτών» πέραν της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα διακινδυνεύσουν το διασυρμό της πολιτικής τους αξιοπρέπειας και θα μείνουν συνεπείς στις θέσεις τους» επισημαίνει.

Παράλληλα, ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως «θα την φέρουμε για κύρωση αφού ολοκληρωθούν οι ανάλογες υποχρεώσεις της άλλης πλευράς».

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει ως «εθνικά επωφελείς» τις προβλέψεις της συμφωνίας, και επισημαίνει ότι προβλέπονται σημαντικές δικλείδες ελέγχου για την εφαρμογή της. Εκτιμά ωστόσο ότι οι σχετικές ρυθμίσεις «δεν θα ενεργοποιηθούν ποτέ», καθώς «η πολιτική ηγεσία αλλά και οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας έχουν αντιληφθεί ότι μόνον να κερδίσουν έχουν από την πιστή εφαρμογή της, καταρχάς ως προς την βελτίωση των διμερών μας σχέσεων, πάνω από όλα των οικονομικών»

Αναφερόμενος εξάλλου στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σημειώνει πως στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ «πετύχαμε την αναβάθμιση της συνεργασίας μας ακριβώς γιατί αποδείξαμε ότι είμαστε αξιόπιστος στρατηγικός εταίρος, στο πλαίσιο ισότιμων σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και με κοινό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας».

Ειδικότερα ως προς τις συνεργασίες που θα προωθηθούν, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρει πως «πέραν των γεωπολιτικών θεμάτων άμυνας, αντιτρομοκρατίας και ασφάλειας, συζητήσαμε σε βάθος και για την ενέργεια, το εμπόριο και επενδύσεις, με έμφαση στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: