28.12.18

Η οικογένεια του Ζακ μηνύει αστυνομικούς και διασώστη...

Οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται στον...
θάνατο του 32χρονου ακτιβιστή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα τον Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση».

«Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν. Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από τον Θ. Πλεύρη
Την ίδια ώρα ο δικηγόρος Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε μέσω twitter ότι έστειλε εξώδικο στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας επειδή είδε το φως της δημοσιότητας το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των οκτώ αστυνομικών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα υποβλήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 24 Δεκεμβρίου και πρόκειται να υποβληθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί λόγω των αδειών για τις μέρες των γιορτών.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα αποφασίσει εάν θα επικυρωθούν οι ποινές ή όχι, αφού στο ενδιάμεσο διάστημα μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό και οι οποίες θα ελέγξουν εάν τηρήθηκαν τόσο οι τύποι όσο και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

Αφού ο χειρισμός του ζητήματος ολοκληρωθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, η υπόθεση θα φτάσει και στα χέρια της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ολγας Γεροβασίλη...



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: