30.10.17

Διαμαρτυρία στο ΝΙΜΤΣ για τις ελλείψεις...

και την πλημμελή χρηματοδότηση...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), πραγματοποίησαν σήμερα (Δευτέρα) το πρωί οι...
εργαζόμενοί του και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, το οποίο -υπενθυμίζεται- υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή του νοσοκομείου, ταξίαρχο Γεώργιο Γιαννακό, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εργαζομένων για ενίσχυση του προσωπικού και χρηματοδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Τη στιγμή που σκορπίζονται δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το ΝΙΜΤΣ υποβαθμίζεται. Συγκεκριμένα, τονίζουν, σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων και οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι 45, ενώ προβλέπονται 113. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη», ενώ «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται».

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι σημειώνουν  ότι οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες και τα μηχανήματα δεν συντηρούνται σωστά, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκτός λειτουργίας κατά διαστήματα, με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών...


efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: