31.10.17

Απεργία στις 5 Νοεμβρίου για την κυριακάτικη αργία...

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, στις 5 Νοεμβρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με...
ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΙΥΕ, σημειώνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει «με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών».

«Είναι φανερό», τονίζει, «ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017».

Για τους παραπάνω λόγους, η ομοσπονδία των εμποροϋπαλλήλων καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους «να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων», αλλά και τις εργοδοτικές οργανώσεις «των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου».

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων θα γίνει στην οδό Ερμού (Σύνταγμα), στις 11 το πρωί...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: