31.10.17

Ευθείες βολές με ονοματεπώνυμο...

Κανόνες, διαφάνεια και συνθήκες σωστού ανταγωνισμού θέτει η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών που...
θα αφορά τη λειτουργία των ταξί. Στην παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για τις μεταφορές, ο αρμόδιο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, χαρακτήρισε ως πολιτικό θέμα τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εταιρεία Beat και ξεκαθάρισε «λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε» αλλά «δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στην Beat αποκάλυψε πως στη μετοχική σύνθεση της -έχει ως έδρα το Λονδίνο- συμμετέχουν off shore του Παναμά και των Παρθένων Νήσων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης εκτόξευσε τα «βέλη» του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που στήριξε την εταιρεία στην πρόσφατη διαμάχη της με το υπουργείο.

««Μπαίνει ένα θέμα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει μια συγκεκριμένη εταιρία που στην μετοχική της σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρείες. Είναι πολιτικό θέμα εάν υπάρχουν εταιρείες που δεν έχουν αφήσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα […] Δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα, δεν πιστεύουμε ότι είναι ελληνικό θαύμα, δεν πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να μην φορολογούνται, λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε αλλά δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες», είπε μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Ο Χρ. Σπίρτζης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών διαμεσολάβησης που θα έρθουν την Τετάρτη στο υπουργείο για διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου να φέρουν μαζί «το μετοχολόγιο και φορολογικές δηλώσεις των τριών τελευταίων ετών»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: