31.10.17

Οι επαρχιώτες...

Απογοήτευση. Eνα debate ανιαρό, παλιομοδίτικο, χωρίς ενδιαφέρον, κι ενα στήσιμο που θύμιζε τηλεοπτική κάλυψη μικρού καναλιού της επαρχίας. 
Στο...
ίδιο στημένο ύφος, με απαντήσεις προβλέψιμες, οι υποψήφιοι αρχηγοί. 

Ενδεικτικά παραθέτουμε -για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας- κάποιες ερωτήσεις και τις απαντήσεις των "αρχηγών".

Το πρώτο ερώτημα έθεσε η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου: Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμια με ποιο μεγάλο κόμμα θα συνεργαστείτε και ποια είναι η θέση σας για την απλή αναλογική;

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία - Η απλή αναλογική δεν βοηθάει - Να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες.

Γιώργος Καμίνης: Πάμε να χτυπήσουμε τη δεύτερη θέση - Οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση - Πιστεύω ότι το γερμανικό εκλογικό σύστημα είναι το ιδανικό για τη χώρα.

Γιάννης Μανιάτης: Αρνούμαι να αποδεχθώ τη λογική του συμπληρώματος -  Το ερώτημα είναι αν συμφωνούν με τις προτάσεις μας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Για τον εκλογικό νόμο: μικρό μπόνους και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών. 

Δημήτρης Τζιώτης: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη δεξιά - Η ταυτότητά μας είναι κεντροαριστερά.

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Όχι και στον ανερμάτιστο δημαγωγικό ΣΥΡΙΖΑ, όχι και στην πελατειακή ΝΔ - Αλλά αν υπάρξει εθνική ανάγκη πρέπει να συζητήσουμε μαζί της γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις - Ασφαλής δρόμος στην καταστροφή η απλή αναλογική.

Απόστολος Πόντας: Πρόθεσή μας είναι να φτιάξουμε εμείς ένα μεγάλο κόμμα - Τσίπρας και Μητσοτάκης εκφράζυν συντηρητική πολιτική - Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, στο μέλλον οι κυβερνήσεις θα είναι συνεργατικές, με όριο εισόδου στο 5%.

Σταύρος Θεοδωράκης: Προς το παρόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ: υπάρχει μια τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ - Η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη - Θα συνεργαστώ για την αλλαγή της απλής αναλογικής. 

Φώφη Γεννηματά: Όσοι προσπαθούν να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα θα βρεθούν προ εκπλήξεων - Κανείς δε θα κρυφτεί πίσω από εμάς, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους - Εκλογικό σύστημα με μικρό μπόνους για το πρώτο κόμμα (άνω του 42%), με σπάσιμο εκλογικών περιφερειών και ψήφο στον απόδημο εληνισμό. 

Γιάννης Ραγκούσης: Είναι εύκολη απάντηση το όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου - Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να πάρει από εμάς ψήφο εμπιστούνης - Οι πολίτες δε θέλουν να επαναληφθεί η κυβέρνηση Σαμαρά. 

 Για την διακυβέρνηση Παπανδρέου ρωτήθηκε ο Γιάννης Μανιάτης: 

Προσφέραμε πατριωτικό έργο ενώ όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι. Και φθάσαμε στη μεγαλύτερη διαγραφή δημοσίου χρέους που έχει γίνει ποτέ. Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν δώσει ότι είχαν να δώσουν. Και δε μπορούμε να είμαστε και αρχηγοί και δήμαρχοι, προσέθεσε, απευθυνόμενος στον Γιώργο Καμίνη. Χρειαζόμαστε μια δημιουργική ανατροπή. 

Για το μέλλον των ιδρυτικών σχημάτων ρωτήθηκε ο Δημήτρης Τζιώτης:

Ευχαριστώ τη Φώφη Γεννηματά που μας κάλεσε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και τον Σταύρο Θεοδωράκη που συμμετέχει. Η παράταξη χρειάζεται ανανέωση, αν δεν αλλάξουμε θα κερδίσουν οι αντίπαλοί μας. Θέλουμε έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει. 

Νεό κόμμα ή... reunion, ρωτήθηκε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος:

Δε μπορούμε να βγούμε από την κρίση με όσους μας οδήγησαν εκεί. Χρειάζεται νέος φορέας για τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. 

Για το σποτ με τον Φρανκ Άντεργουντ ρωτήθηκε ο Απόστολος Πόντας: 

Υπεύθυνος για την κρίση είναι ο Κώστας Καραμανλής και για αυτό υπήρχε η εικόνα του στο βίντεο. Έκανα το βίντεο για να καταστήσω γνωστή την παρουσία μου. Δεν τρόλαρα τη διαδικασία. Το βίντεο έσπασε το προσωπείο της σοβαροφάνειας. 

Έχετε ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης:

Η λαϊκή ρήση λέει όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε. Υπήρξα οργανωμένος στα νιάτα μου, απομακρύνθηκα όταν στράφηκα στη δημοσιογραφία. Υποστήριξα ανά στιγμές το μεταρρυθμιστικό ΠΑΣΟΚ. Συγκρούστηκα με τα κακά εκείνης της περιόδου. 

Μπορείτε να ανεβάσετε το ποσοστό, ρωτήθηκε η Φώφη Γεννηματά:

Όταν ανέλαβα την ηγεσία το ΠΑΣΟΚ ήταν έβδομο. Το γνωρίζει ο φίλος μου ο Γιάννης που το 15' δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στην πατρίδα του την Αργολίδα. Κλείνουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και προχωρούμε στην ενότητα της παράταξης με ένα προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης του τόπου. 

Για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης:

Δε μπορεί να ταυτίσουμε τη νέα παράταξη με τη σκοπιμότητα να φύγει από τη μέση το χρέος του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος φορέας θα αναλάβει την αποπληρωμή του. Το Κίνημα δεν μεταβιβάζει μόνο το χρέη του, αλλά και μία σειρά σημαντικών βημάτων προόδου.

«Ευρωβουλευτής και πρόεδρος;» ρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης:

Το 4-2-1 της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ήταν λάθος απέναντι στην κοινωνία, για αυτό τότε πρότεινα το ασυμβίβαστο - Αν εκλεγώ στην ηγεσία του νέου φορέα όλες οι θέσεις ευθύνης θα είναι με ΑΣΕΠ - Ως ευρωβουλευτής είμαι στο κέντρο των εξελίξεων.

Πρόωρες εκλογές η σταθερότητα ήταν το ερώτημα προς τον Γιώργο Καμίνη:

Είναι τιμή να με εκπροσωπούν Γεννηματά και Θεοδωράκης. Το κρίσιμο είναι να δεσμευτούμε όλοι πως θα πάμε σε ένα ενιαίο, πολυτασικό κόμμα. Ένα κόμμα συμμετοχής με ανοιχτές διαδικασίες. Και να μπούμε εμείς στα παπούτσια των νέων. Τρομερό λάθος ότι δεν δεχθήκαμε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: